„Tie pinigai, kurie per Europos taikos fondą atkeliaus kaip kompensacija už Ukrainai jau perduotą ginkluotę, vėl bus nukreipti į paramą Ukrainai. Mes šių pinigų savo pajėgumų kūrimui nenaudosime“, – pirmadienį po Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio žurnalistams sakė ministras.

Pasak jo, praėjusiais metais Lietuva atgavo apie 150 mln. eurų.

K. Budrys: VGT iš esmės pritarė paramos Ukrainai planui

Po VGT posėdžio vyriausiasis šalies vadovo patarėjas Kęstutis Budrys nurodė, kad posėdžio metu Krašto apsaugos ministerija pristatė, kokią paramą Lietuva jau teikia Ukrainai ir ką žada perduoti artimiausiu metu. Jis nurodė negalįs detalizuoti, kas konkrečiai numatoma plane, tačiau paminėjo jau anksčiau paviešintus sprendimus, susijusius su dviejų NASAMS oro gynybos paleidimo sistemų pirkimu.

„Lietuva šiuo metu ne tik tiekia savo turimą karinę įrangą, perka naują – tiek Lietuvoje esančių gamintojų, tiek užsienyje (kaip kad visai neseniai paskelbtas sandoris dėl NASAMS paleidėjų nupirkimo). Taip pat karių mokymu, reabilitacija ir pan.“, – dėstė K. Budrys.

„Visą tą didelį paketą, kaip jis atrodytų vidutiniu laikotarpiu, Valstybės gynimo taryba buvo supažindinta ir jam iš esmės pritarė“, – akcentavo jis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją