„Taip, tas klausimas yra keliamas, kad Ukrainos atstatymo fondas – apie 100 mlrd. eurų – turėtų būti sukurtas. Tikrai, nuostoliai milžiniški, ką mes matome, kaip griaunami Ukrainos miestai, infrastruktūra, tai atstatymui Ukrainos tikrai reikės daug lėšų“, – „Žinių radijui“ sakė A. Anušauskas.

Todėl ministras mano, kad Vakarai sudarys sąlygas atstatyti Ukrainą.

Putinas ketina užgrobti Ukrainą, tačiau jis iš jos paverstų dar vieną Luhansko srities atitikmenį, tai yra regresas, nuosmukis ir jokio progreso. Ir gyvenimo lygis tų žmonių yra apgailėtinas. O Vakarai šiuo atveju Ukrainai aš manau, kad sudarys sąlygas atstatyti šalį“, – sakė jis.

Praėjusios savaitės ketvirtadienį Rusija pradėjo agresyvų ir tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Per savaitę trukusias intensyvias kovas, Jungtinių Tautų duomenims, žuvo mažiausiai šimtai civilių, tuo metu Ukraina skelbia, kad civilių aukų skaičius siekia mažiausiai 2 tūkst. Nuo invazijos pradžios iš Ukrainos pabėgo milijonas žmonių.

Vakarų bendruomenė, į tai reaguodama, Rusijai paskelbė labai griežtas sankcijas ir ekonominę bei karinę paramą Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės