„Balandžio viduryje, tai akivaizdu“, – sakė krašto apsaugos ministras A. Anušauskas.

Jo teigimu, Rusijos pajėgos turi atstatyti didelius nuostolius patyrusius dalinius, o tai reikalauja laiko.

„Nes jie negali atstatyti didelius nuostolius patyrusių dalinių per labai trumpą laiką. Jie gali juos pervežti, bet negali jų atstatyti, tam atstatymui reikalingas laikas. Akivaizdu, kad jie patys orientuojasi, nors buvo nustatę ankstesnes datas, kaip visada Rusijoje, jos yra perkeliamos“, – sakė ministras.

Krašto apsaugos ministras A. Anušauskas taip pat informavo, kad prieš pat prasidedant Rusijos karui Ukrainoje, Lietuva perdavė ir apmokė ukrainiečius dirbti su priešlėktuvinėmis gynybos raketomis „Stinger“, o dabar pranešta, kad jomis numušti 8 taikiniai.

„Ukrainiečiai dabar pranešė, kad jie juos naudojo ir mūsų apmokyti ukrainiečiai numušė 8 taikinius. Matyt, artimiausią dieną detalizuosime, kokius. Bet bet kokiu atveju matosi, kad ta parama, kuri savo laiku buvo suteikta yra naudojama ginant Ukrainą“, – sakė ministras.

Delfi primena, kad vasario 13 dieną iš Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Šiauliuose išskraidintas Ukrainos kariuomenei skirtas krovinys. Į Kijevą nugabenta Lietuvos karinė parama – priešlėktuvinių raketų sistemos „Stinger“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)