„Spekuliacijos, scenarijai gali būti, viskas tvarkoje, tačiau – jokių šansų ir galimybių“, – žurnalistams, atsakydamas į klausimą dėl grasinimų Klaipėdos uosto blokada, sakė A. Anušauskas.

Vis dėlto perklaustas, ar jo manymu, grasinimai iš Rusijos visiškai tušti, jis patikslino, kad taip nemano.

„Ne, žinote, kai tu turi karines pajėgas, ir juos valdo priedurniai, atsiprašau už išsireiškimą, tai, žinoma, galima visko laukti. Tačiau mes esame realistai, mes turime ir sąjungininkus, mes matome bendrą paveikslą Baltijos jūroje. Mes žinome, ką galime, ir kokių priemonių galime imtis, taip, kad šiuo atveju esu ramus dėl mūsų galimybių. Tačiau, žinoma, jeigu kita pusė ryžtųsi provokacijai, kas yra galimas dalykas, tai čia jau mes nenuspėsime“, – sakė A. Anušauskas.

Kartu jis aiškino esą Lietuva nuosekliai rengėsi europinių sankcijų įgyvendinimui.

„Mes jau ne pirmą mėnesį vertiname tą sankcijų poveikį. Apie tai kalbėta uždaruose ratuose, apie tai kalbėta ir su sąjungininkais“, – teigė A. Anušauskas.

Pasak ministro, ir pati Kaliningrado sritis nuo pat karo pradžios rengėsi būti izoliuota.

„Jie nuo pat karo pradžios galvojo, kad bus uždaryti nedelsiant, tačiau taip neatsitiko. Sankcijos palaipsniui įsigalioja, tačiau jos neliečia būtinųjų prekių (…). Jie tam pakankamai nuosekliai ruošėsi, ypač energetiniame sektoriuje“, – sakė A. Anušauskas.

Rusijos reakcijai apibūdinti ministras prisiminė Gyvačių salos gynėjų legendinę frazę, ir paaiškino, kad dezinformacija visuomet yra aktyviai naudojama per karą.

„Mes Rusijos reakciją dažniausiai apibendriname keliais žodžiais iš tos salos. Manau, kad kitos reakcijos ir būti negali, nes dezinformacija karo metu yra vienas iš ginklų, kuris visada aktyviai naudojamas“, – teigė A. Anušauskas.

Dėl praėjusią savaitę įsigaliojusių ribojimų plieno ir juodųjų metalų gabenimui į Rusiją Maskva kaltina tranzito valstybę Lietuvą, tačiau šalies pareigūnai tvirtina tik įgyvendinantys ES paskelbtas sankcijas dėl Kremliaus invazijos Ukrainoje, rašė BNS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją