J. Račiūnas parašė visuomenininkui antisemitinę žinutę, kurios fotokopija D. Lupshitzas pasidalino savo feisbuko paskyroje.

D. Lupshitz nuotrauka

„Šitą laišką (kuris buvo nufiltruotas į virtualinį šiukšlyną, kur jiems abiems – rašytojui ir laiškui ir vieta) – Juozas Račiūnas, (...) Demokratai „Vardan Lietuvos“ narys man atsiuntė per messengerį. Laukiu cypimo, kad „čia ne mes“, čia ne tas skyrius, šeip tei... Programišiai, katinukai, etc.“, – komentavo D. Lupshitzas.

Visuomenininkas teigė laukiąs atsakomybės iš partijos.

„Kai manęs klausia, ar Lietuvoje dar yra antisemitizmo? Pažiūrėkit – tada sakykit, ką galvojate, ir prašau man patarkit, ar man reikia samdytis apsaugą ir sąskaitas siųsti šiai partijai, jei jos partiniai, „Sodros“ darbuotojai, turintys visą informaciją apie mane ir pažintis grasina mane nužudyti“, – rašė D. Lupshitzas.

Žada greitus sprendimus

Partijos Demokratai „Vardan Lietuvos“ administracijos vadovas Arnoldas Pikžirnis „Delfi“ patikino, kad „sprendimai bus greiti ir vienareikšmiški“.

„Toks asmuo negali būti mūsų partijos nariu. Jo elgesys yra šlykštus ir nepateisinamas“, – teigė A. Pikžirnis.

Atnaujinta. Tą pačią dieną partijos administracijos vadovas informavo, kad gavęs kvietimą į svarstymą, asmuo pats nutraukė narystę partijoje per Teisingumo ministerijos sistemą.

Delfi patikslina, kad J. Račiūnas nėra „Sodros“ darbuotojas, kaip buvo minima D. Lupshitzo pradinėje žinutėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)