G. Vainauskas kviečiamas į antradieninį Antikorupcijos komisijos posėdį. Jame taip pat turėtų dalyvauti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT), Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) atstovai, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis. Be to, į posėdį kviečiamas ir neseniai iš generalinio prokuroro pavaduotojo posto atsistatydinęs Andrius Nevera.

Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis DELFI teigė, jog „Lietuvos ryto“ vadovas ir vienas iš savininkų pažadėjo į komisijos posėdį atvykti.

„Pažadėjo, jeigu kava pavaišinsim. Tai vat – vaišinsim kava ir pabendrausim“, - sakė L. Kernagis.

Kokius klausimus numatoma užduoti G. Vainauskui – pašnekovas neatskleidė.

„Čia gi ne teismas. Jis gali eiti, gali neiti. Gali atsakyti – gali neatsakyti. Bet bent jau pasišnekėti su juo mes privalome. Todėl, kad niekas kitas, ko gera, daugiau šitoje situacijoje nežino. Pabandysime pasišnekėti. Gal situacija kažkiek ir paaiškės. Gaila, kad to nepadarė prokuratūra – gal jiems būtų aiškiau“, - pridūrė L. Kernagis.

DELFI primena, jog būtent dėl informacijos apie „Snoro“ banko tyrimą nutekinimo vidaus reikalų ministras R. Palaitis išreiškė nepasitikėjimą FNTT vadovais V. Gailiumi ir V. Giržadu. Abu buvę FNTT vadai kategoriškai neigia nutekinę šią informaciją žiniasklaidai. Tiesa, V. Giržadas prisipažino, kad „Lietuvos ryto“ publikacijoje cituojamo neįvardinto pareigūno žodžiai panašūs į tuos, kokius po pasitarimo Generalinėje prokuratūroje yra sakęs jis pats. Tačiau į žiniasklaidą šios frazės esą nutekėjo ne iš FNTT.