Dalis naujovių lies vaikus.

Šiuo metu galimybių pasas reikalingas nuo 16 metų, tačiau skiepytis galima nuo dvylikos. Vyriausybė svarstys jį taikyti vaikams nuo 12 metų. Pagal siūlomas taisykles, galimybių paso mokyklinio amžiaus vaikams reikėtų einant į prekybos centrus, pramogų vietas.

„Šiandien bus šitas (siūlymas) svarstomas. Pradžiai mes aptarėme neformaliame pasitarime įvairias idėjas. Šiandien Vyriausybės pasitarime pažiūrėsime, kaip tas galėtų būti įgyvendinta jau konkrečių teisės aktų kontekste. Jei pasitarime bus sutarta, tas klausimas persikels į Vyriausybės posėdį gal šiandien, gal kitą savaitę“, – dėstė A. Dulkys.

Pasak ministro, galimybių pasas yra vertinamas kaip priemonė pandeminei situacijai valdyti ir saugesnei aplinkai kurti.

„Tai galbūt netiesiogiai paskatins daugiau žmonių pasiskiepyti“, – sakė A. Dulkys.

Taip pat Vyriausybė aptars klausimą dėl kaukių dėvėjimo pradinukams. Ministro negraudina dalies tėvų svarstymai, kad vaikai esą dūsta po kaukėmis.

„Man atrodo, kad labiausiai, kas dūsta, tai matote iš reportažų reanimacijose. Čia yra tikras dusulys, visa kita, man atrodo, mes tikrai galime kartu, surėmę pečius, ištverti“, – sakė A. Dulkys.

Galimybių pasą svarsto susieti su trečia doze

Dar vienas klausimas – galimybių paso galiojimo laiko nustatymas. Kaip teigė sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys, kadangi jau yra trečioji pastiprinančioji dozė, natūralu, kad galimybių paso galiojimas ateityje irgi turėtų būti susietas su trečiu skiepu.

„Šiandien bus pasiūlytas konkretus terminas. Galbūt tai galėtų būti septyni mėnesiai. Kadangi matome ir tyrimai rodo, kad po keturių mėnesių daugeliui jau pradeda mažėti apsauga, tai natūralu, kad jau ir trečio skiepo svarba galimybių paso turinyje taip pat yra labai svarbi“, – sakė A. Dulkys.

Naujovės dėl izoliacijos

Dar viena naujovė, kuri yra svarstoma, yra susijusi su taisyklėmis asmenims po kontakto su susirgusiuoju.

„Šitam dalykui taip pat yra numatytos priemonės įvesti. Po posėdžio (detaliau pakomentuosiu) . Yra numatoma, kad tam tikrais atvejais taip pat būtų izoliacija ir testai būtų ir pasiskiepijusiems“, – sakė A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (340)