„Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus (VIGS) prokurorai, reaguodami į žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie Kauno rajone, Nemuno pakrantėje, ties Šilelio-Kulautuvos dviračių taku esančiame žemės sklype, galimai neteisėtai vykdomus žemės darbus, inicijavo tyrimą dėl galimo viešojo intereso pažeidimo“, - teigiama prokuratūros išplatintame pranešime.
Prokuratūra

Anot Prokuratūros kyla įtarimų, kad darbai gali vykti neteisėtai.

„Šiandien viešojoje erdvėje buvo paskelbta informacija apie tai, kad Nemuno pakrantėje Kauno rajono gyventojai pastebėjo sunkiąją techniką, kuri galimai neteisėtai vykdė kasimo darbus Nemuno upės apsaugos zonoje. Publikacijoje pateikta informacija verčia abejoti minėtoje teritorijoje atliekamų darbų teisėtumu.

Kauno apygardos prokuratūros VIGS prokurorai nutarė, kad yra tikslinga pradėti tyrimą, siekiant nustatyti, ar nėra pažeidžiamas viešasis interesas“, - teigiama Prokuratūros pranešime.

Žurnalisto T. Janonio tyrimą galite rasti paspaudę čia.

Kaip rašė Delfi, Kauno rajono gyventojai labai sunerimo Nemuno pakrantėje pamatę sunkiąją techniką, kuri stumdo gruntą ir keičia reljefą. Dalis šio sklypo patenka į gamtiniu požiūriu saugomą teritoriją. Institucijos sako upės pakrantėje jokių leidimų neišdavusios.

Kauno rajono savivaldybės mero patarėjas Edmundas Mališauskas teigė, kad savivaldybė šio sklypo savininkui jokių leidimų nėra išdavusi.

Taip pat jis pripažino, kad ši teritorija gamtiniu požiūriu yra vertinga.

„Jūsų minimas sklypas iš tiesų yra gamtiniu požiūriu jautrioje vietoje: Nemuno slėnyje, greta Šilelio-Kulautuvos dviračių tako ir ES „Natura 2000“ saugomos teritorijos. „Natura 2000“ yra specialių saugomų teritorijų tinklas, kuris vienija visas Europos Sąjungos šalis, siekiant išsaugoti vertingiausias natūralias gamtines buveines, augalų bei gyvūnų rūšis ateities kartoms.
Sureagavusi į diskusiją socialiniuose tinkluose, Kauno rajono savivaldybė kreipėsi į Raudondvario seniūnijoje esančio sklypo savininkus. Jie paaiškino, kad vykdo teritorijos tvarkymo darbus, kuriems statybos leidimo nereikia“, – nurodė E. Mališauskas.

Be to, jis pridėjo, kad savivaldybė taip pat kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą. Ir šis, anot E. Mališausko, pradėjo tyrimą.

„Oficialių skundų dėl šiame sklype vykstančių darbų savivaldybė nėra gavusi. Vis dėlto sklypo tvarkymo darbai rodo, kad čia galimai planuojama kažkokia veikla, todėl kreipėmės į Aplinkos apsaugos departamentą, kurio specialistai šiuo metu atlieka tyrimą dėl savininkų vykdomos veiklos teisėtumo ir galimų pažeidimų. Tyrimo rezultatus galėtų pakomentuoti Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai“, – teigė E. Mališauskas.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos atstovė Rasa Kėkštienė taip pat teigė, kad statybos leidimų šiame sklype nėra išduota.

Tuo metu Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos atstovė Diana Rakauskaitė teigė, kad nedidelė šio sklypo dalis patenka į saugomą teritoriją.

Kaip nurodyta Registrų centre, sklypo savininkas yra Vytautas Juozapavičius.

Delfi žurnalistai užfiksavo, kad sunkioji technika sklype dirbo net ir sekmadienį. Atliekami darbai matomi net nuo kito Nemuno kranto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją