Milda Marija Bernadišienė gimė 1942 m. rugsėjo 2 dieną Kėdainių rajone, Lomeikiškių kaime.

1959 m. įstojusi į tuometinio Vilniaus pedagoginio instituto Užsienio kalbų fakultetą, 1964 m. įgijo anglų kalbos vidurinės ir vokiečių kalbos aštuonmetės mokyklos mokytojos specialybę. Po studijų grįžo į gimtąjį kraštą ir apie 30 metų dirbo Kėdainių Juozo Paukštelio vidurinėje mokykloje. Nuo 1991-ųjų dirbo naujai įsteigtoje Kėdainių kalbų mokykloje. Ne vienerius metus dirbo vertėja.

„Argi ne stebuklas, kai nuo kultūros ir mokslo centrų nutolusiame rajono centre – Kėdainiuose – gimsta mokykla, kurios gyvenimas ir veikla padaro didžiulę įtaką jaunų žmonių gyvenimui“, – minint Kalbų mokyklos sukaktį yra sakiusi M. M. Bernadišienė.

Milda Marija Bernadišienė kolegų buvo gerbiama už savo profesionalumą, kompetencijas ir atsakingą bei kruopštų darbą. Kolegos ir vadovai visada galėjo pasitikėti, kad bet kuri pavesta didesnė ar mažesnė užduotis bus atlikta laiku ir labai kokybiškai. Pedagogė domėjosi geriausiais pavyzdžiais ir pati nuolat siūlydavo mokyklai naujas idėjas, puoselėjo tradicijas, mokėjo taktiškai pastebėti, kur dar galima būtų stiebtis, ką užsibrėžti ir, įgyvendinus vienus dalykus, ko vis dar siekti ateityje.

Mokiniai gerai žinojo, kad pas šią mokytoją kartelė žinioms, disciplinai ir tvarkai klasėje iškelta aukštai, o pagrindinis tikslas – siekti rezultato, t. y. puikių žinių. Tas reiklumas pirmiausia ir ją pačią, ir jos ugdytinius nuolat vertė siekti tobulumo, nepasiduoti, kantriai mokytis ir visada labai daug dirbti. Mokytoja sugebėjo parodyti mokiniams, kad ne tik privalu atsiskaityti už namų darbus ar išlaikyti egzaminą, bet reikia sugebėti įvaldyti kalbą taip, kad ji būtų įrankis gyvenime ir turėtų apčiuopiamą naudą asmeniniam augimui, profesinei karjerai, kurioje srityje jos besiektum.

Milda Marija Bernadišienė daug prisidėjo ne tik kuriant ir vystant pirmąją tokią neformaliojo ugdymo Kalbų mokyklą rajone, bet ir 1993 metais steigiant Kėdainių Jonušo Radvilos kolegiją, kuriant pirmąsias šios ugdymo įstaigos programas, vėliau jas tobulinant ugdymo įstaigai siekiant vis aukštesnio statuso.

2021 metais Milda Marija Bernadišienė kartu su savo kolegėmis Izolina Kriščiūniene, Virginija Bobiniene, Gražina Biržietiene Kalbų mokyklos trisdešimtmečio proga buvo išskirtinai pagerbtos už savo idėjos išvystymą ir atsiėmė pelnytą Kėdainių rajono savivaldybės sidabro ženklą „Už nuopelnus“.

Milda Marija nemėgo plepėti, ilgai ir beprasmiškai bet ką aptarinėti. Jos mintys buvo aiškios, o pastabos visada taiklios ir konstruktyvios.

Anglų kalbos mokytoja gilinosi ne tik į pačią anglų kalbą, bet ir į Didžiosios Britanijos kultūrą, pati asmeniškai labai mėgo keliauti ir labai lengvai šia savo aistra mokėjo užkrėsti kitus. Pedagogė gebėjo ir kitose srityse taip įtaigiai išsakyti savo mintis ir pastebėjimus, kad jos pastabų ar įžvalgų pro ausis nepraleisdavo ir jaunesnieji kolegos.

Apsiskaičiusią, išsilavinusią, nuolat pasitempusią kasdienybėje, paisančią etiketo ir gero tono reikalavimų, keliančią garbingos pedagogo profesijos prestižą visuomenėje – tokią Mildą Mariją prisimins kolegos ir ugdytiniai.

Kartu su savo vyru muzikos pedagogu, vokalinės muzikos puoselėtoju, chorvedžiu ir vargonininku, 2009 metų Krašto kultūros premijos laureatu Jonu Zenonu Bernadišiumi, kurio netekome 2022 m. sausį, moteris užaugino du vaikus – sūnų Darių ir dukterį Vaigą, kartu džiaugėsi ir didžiavosi savo anūkais.

***

Atsisveikinti su Milda Marija Bernadišiene bus galima nuo sausio 3 d. 10 valandos Šv. Juozapo bažnyčios parapijos salėje.

Šv. Mišios už M. M. Bernadišienės vėlę bus aukojamos Šv. Juozapo bažnyčioje sausio 4 dieną, ketvirtadienį, 8 valandą.

Urna išnešama sausio 4 dieną 12 val., laidojama šeimos kapavietėje Kauno gatvės kapinėse.