"Pagal įstatymus, tokio pobūdžio įvykius tiria vietos teisėtvarkos institucijos pagal vietos įstatymus. Mes suteikiame tą galimybę. Tas įvykis tikrai nėra malonus niekam, taip pat ir jiems. Tikėkimės, kad jie tai tinkamai ištirs ir taip pat tikėkimės, kad bus tinkamai užtikrinta diplomatinių atstovybių apsauga, ką ir dera padaryti pagal Vienos diplomatinių santykių konvenciją", - penktadienį BNS sakė L.Linkevičius.

Pasak jo, Lietuvos ambasada su Baltarusijos teisėsauga nepalaiko nuolatinio ryšio dėl išpuolio tyrimo.

"Mūsų kontaktas buvo praktiškai vienas, pats pradinis iš karto po įvykio ir toliau mes neturime informacijos apie eigą. Nemanau, kad ir turėtume ją gauti, mums neturėtų atsiskaitinėti už kiekvieną žingsnį. Tik žinau, kad vyksta tyrimas, taip pat buvo oficialių institucijų pareiškimai. Buvo ir Užsienio reikalų ministerijos pareiškimas, išreiškiantis apgailestavimą ir įsitikinimą, kad kaltieji bus nubausti. Manau, kad taip turėtų ir vykti", - dėstė diplomatas.

Pasak jo, iš turimo ir su incidentu susijusio vaizdo įrašo "naudos vargu ar galima tikėtis", nes viskas vyko tamsiu paros metu.

Antradienio vakarą į Lietuvos ambasados Baltarusijoje teritoriją buvo įmesti du buteliai su padegamuoju skysčiu - vadinamieji Molotovo kokteiliai. Kilusias liepsnas užgesino diplomatinėje atstovybėje dirbantys Lietuvos policijos pareigūnai.

Ketvirtadienį dėl šio įvykio Užsienio reikalų ministerijoje buvo pareikštas protestas Baltarusijos ambasadoriui Lietuvoje Vladimirui Dražinui.