Atnaujintų pastatų atidarymo ceremonijoje dalyvavęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigė, kad rekonstruotos kareivinės užtikrins karių poreikius.

„Tinkamas apgyvendamas ir geros treniravimosi sąlygos yra svarbios karių motyvacijai ir atsparumui, todėl atliepdami karių poreikius, įsigydami modernią ginkluotę siekiame naujos kokybės Lietuvos kariuomenėje“, – ministerijos pranešime sakė A. Anušauskas.

Anot KAM, rekonstruojant pastatus, išlaikyta istorinė architektūra, originalūs fasado dekoro elementai. Siekiant išsaugoti originalų fasadą, pastatai buvo modernizuojami iš vidaus. Rekonstruotos kareivinės pavadintos Liongino Baliukevičiaus-Dzūko vardu.

Atnaujinant kareivines taip pat buvo atliktas pastato apšiltinimas iš vidaus, įrengtas trečias aukštas bei stoglangiai. Prie pastato pristatyta metalinio karkaso evakuacinė laiptinė, atitinkanti priešgaisrinio saugumo reikalavimus. Taip pat buvo įrengti lauko inžineriniai (šilumos tiekimo, buitinių bei lietaus nuotekų, vandentiekio, elektros) tinklai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją