Beje, sekmadieniniame pasiaiškinime Alytaus meras prieštarauja tam, ką pats sakė šeštadienį.

Šeštadienis: balsas ne mano

Šeštadienį J. Krasnickas ne sykį teisinosi dėl skandalingojo įrašo.

„Tai juodos technologijos, šmeižtas. Kitaip negalėčiau įvertinti“, - LNK televizijos naujienų tarnybai sakė socialdemokratas.

Meras kartojo terminą „montažas“, bet sykiu išsigynė – esą įraše skambantis balsas nėra jo.

„Šitaip niekada gyvenime nesu sakęs. Tai yra geras montažas. Nors mano balsas panašus, bet ten ne mano balsas“, - stovėdamas priešais kamerą užtikrino J. Krasnickas.

Sekmadienis: balsas mano

O sekmadienį meras teisinasi jau kitaip. Dabar J. Krasnickas tvirtina, esą balsas jo, bet skandalą sukėlęs monologas – sumontuotas iš krūvos pabirų pokalbių.

Sekmadienį oficialiame socialdemokrato „Facebook“ puslapyje paskelbtas J. Krasnicko „laiškas Lietuvos žmonėms“. Jame meras ir dėsto naują pasiteisinimą.

„Lietuvos žmonės, būkite atsargūs, tardami kiekvieną žodį. Jūs nežinote, kaip, kur ir kada tas žodis gali būti panaudotas prieš jus. Aš jau žinau. Iškerpant po vieną žodį iš pokalbių su atskirais žmonėmis, iš atskirų sakinių, ištartų skirtingu laiku ir skirtingame kontekste, buvo sumontuotas ir jokiu įstatymu nereglamentuojamoje interneto erdvėje paleistas garso įrašas, pavadintas mano žodžiais neįvardintam asmeniui, nenurodytu laiku ir nenurodytomis aplinkybėmis“, - šiame laiške teigia Alytaus meras.

Politikas primena dėl įrašo kreipęsis į teisėsaugą. Esą įrašas – politinių konkurentų darbas.

„Atsakingai pareiškiu, kad niekam ir niekada nesu tokių dalykų kalbėjęs. Iš atskirų žodžių sumontuoti sakiniai tapo tik gerai apgalvotu pretekstu sensacijai be jokių įrodymų sukurti. Esu įsitikinęs, kad ta sensacija sukurpta, turint aiškų tikslą – panaudoti ją negarbingoje rinkimų kovoje“, - dėsto J. Krasnickas.

Be to, socdemas tikino netgi buvęs įspėtas, kad prieš jį ketinama panaudoti juodąsias technologijas.

„Prisipažinsiu: prieš šio garso įrašo paskelbimą buvau sulaukęs ne vieno perspėjimo, kad panašūs metodai šioje rinkimų kampanijoje gali būti naudojami, tačiau jais netikėjau. Kaip ir netikėjau tuo, kad kovoje dėl valdžios ir įtakos kai kas gali griebtis tokio su elementariu žmogišku padorumu nesuderinamo elgesio. (…) Man baisu, kad Lietuvoje niekam neberūpi tiesa ir jos įrodymai – užtenka tik į viešo asmens lūpas sudėtų žodžių, niekam nesiaiškinant, kas, kaip ir kodėl tuos žodžius įrašė“, - rašo J. Krasnickas.

DELFI primena, jog socdemai pirmadienį ketina svarstyti mero politinę ateitį. Vis dėlto tikėtina, kad partija nesiims sprendimų, kol nebus teisėsaugos atsakymo į J. Krasnicko skundą.

Įspėjame: garso įraše skamba necenzūrinė leksika