„Galime patvirtinti faktą, kad minėtas mažametis šiuo metu vis dar yra gydomas Kauno klinikose, tačiau detalesnės informacijos suteikti negalime, nes neturime tėvų sutikimo“, - teigė Kauno klinikų atstovė Ieva Jankauskienė.

Paaiškėjo, kad dvimetis greičiausiai apsinuodijo alkoholiu. Ar jis buvo specialiai prigirdytas, ar alkoholio išgėrė netyčia, aiškinasi teisėsauga.

„Vėlų sekmadienio vakarą pareigūnai sulaukė pranešimo iš medikų, kad į gydymo įstaigą pristatytas galimai alkoholiu apsinuodijęs mažametis. Į įvykio vietą išvyko ir mūsų pareigūnai, kurie abiem tėvams nustatė vidutinį girtumo laipsnį“, - teigė Kauno policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė.

Kad vakarėlio namuose būta girdėjo ir kaimynai, kurie šeimą dar bandė raminti, prašė papildyti muziką.

Į neeilinę situaciją sureagavo ir vaiko teisių apsaugos specialistai, šeimoje auga trys vaikai.

„Vyko pasirūpinti vaiku, jo saugia aplinka, be šito vaikučio buvo dar keli vaikai, tai visiems vaikams užtikrinta saugi aplinka“, - tikino Kauno vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Andželika Vežbavičiūtė.
Šeima vaiko teisių sergėtojams buvo žinoma jau kuris laikas, su ja buvo dirbama.

„Šeimai pagalba buvo teikiama, tai dabar reikės su socialiniais partneriai peržiūrėti tos pagalbos efektyvumą, kad vaikų grįžimas būtų į saugią aplinką, kad tokie incidentai nepasikartotų“, - teigė A. Vežbavičiūtė.

Policija kol kas ikiteisminio nepradėjo, tėvai, kol blaivėsi, apklausti dar nebuvo. „Šiuo metu tikslinamos įvykio aplinkybės pagal Baudžiamojo Kodekso 139 straipsnį dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo“, - teigė O. Vaitkevičienė.

Kol mažylis ligoninėje, kiti vaikai perduoti prižiūrėti artimiesiems.

„Šiuo atveju visiems vaikams surasti tie asmenys, kuriuos vaikai pažįsta, jai pasitiki, kurie geba tinkamai pasirūpinti, tada vertiname vaiko situaciją, išklausome ir tėvus, kai galime juos išklausyti“, - aiškino A. Vežbavičiūtė.

Už tokią vaiko nepriežiūrą gali grėsti ir laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Visą LNK Žinių reportažą galite pažiūrėti čia:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)