„Jau apie tai kalbėjome prieš kelias dienas ir matėme rezultatą. Matėme, kad rezultatai buvo labai panašūs paskutinėmis savaitėmis. Daugelis skambių pareiškimų nebeturėjo didelės įtakos. Daug buvo kalbėta, kad Nausėdai reikia mobilizuoti rinkėjus, kažko netikėto nebuvo, bet gal šiek tiek buvo keista, būčiau maniusi, kad Andriukaitis daugiau surinks, bet kai žiūrėjome tyrimų rezultatus, matėme, kad socialdemokratų šalininkai rinkosi ne Andriukaitį, o Nausėdą, ypač jaunesni, kurie Andriukaičio net nelabai atsimena“, – rezultatus įvertino R.Ališauskienė.

Ji tikino, kad jeigu prezidentinė kampanija nesikeis, daugiau šansų laimėti antrajame ture turi Nausėda.

„Bent jau tie duomenys, ką rodė skaičiai prieš pirmą turą, jeigu niekas nesikeistų, tai daugiau galimybių turi Gitanas Nausėda, bet nepamirškime, kad tos partijos, kurios neturės prezidentinio kandidato, jos turės bandyti mobilizuoti savo rinkėjus“, – DELFI laidoje sakė R.Ališauskienė.

R.Ališauskienės teigimu, per antrąjį rinkimų turą aktyvumas turėtų būti mažesnis. Tiesa, anot jos, intriga tikrai nemažėja, o jau nuo pirmadienio viskas prasideda iš naujo.

„Aktyvumas turėtų būti mažesnis, nes atkris Puteikio, Juozaičio rinkėjai, kuriems nepatinka abu kandidatai, o abu kandidatai turi atsiminti, kad nuo rytojaus viskas prasidės iš naujo. Būtų labai keista, jeigu kandidatai nesiimtų aštresnės retorikos, kol kas skirtumas pagrindinis tas, kad Nausėda yra nepartinis, o Šimonytė labiau remiama konservatorių“, – prognozuoja R.Ališauskienė.