Kaip BNS informavo Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininko padėjėjas Andrejus Černovas, 10 jūreivių teismui jau perdavė savo ieškininius pareiškimus, kuriuose reikalaujama areštuoti laivus, o juos pardavus atsiskaityti su algų negaunančiais jūrininkais.

Pusantrų metų algų negauna apie 140 "Chougo" ir "Revastar" laivų jūreivių. Darbo sutartis su jūreiviais yra pasirašęs Mauritanijos pilietis Achmedas Salemas. Laivai stovi Vakarų laivų remonto įmonėje, kur buvo atplukdyti remontuoti, už remontą įmonei taip pat nebuvo sumokėta apie 2 mln. litų.

Kaip teigė A.Černovas, į Lietuvos jūrininkų sąjungą, prašydami pagalbos, jau kreipėsi apie 50 jūrininkų, kiti dar tikisi atgauti algas.

Lietuvos jūrininkų sąjunga jūreiviams padeda surinkti reikalingus dokumentus, pasamdė advokatą. Išlaidas advokatui Lietuvos jūrininkų sąjunga apmoka lėšomis, gautomis tam reikalui iš Tarptautinės susisiekimo darbuotojų federacijos.

Nuo gruodžio vidurio dėl nesumokėto atlyginimo badauja jūreivis Borisas Varagušinas. Pasak A.Černovo, jūreivis geria vandenį ir arbatą, nes neturi pinigų nusipirkti maistui. B.Varagušinas yra Lietuvos pilietis, jo šeima gyvena Ukrainoje.

Abu laivai šiuo metu jau yra areštuoti, nes Vakarų laivų remonto įmonei nebuvo sumokėta už atliktą remontą. Pasak A.Černovo, trečiadienį vienam iš laivų buvo atnaujintas elektros energijos tiekimas. Baiminamasi, kad neprižiūrimi laivai gali nugrimzti į dugną.