„Ypač smagu, kad V. Dombrovskis, kaip žinote, yra įvykdęs vieną iš mano tokių oratorinių pažadų, kad tai, kaip mes Baltijos valstybėse įveikėme 2009-2010 m. krizę, apie tai bus rašomi vadovėliai. Tai noriu jums pristatyti V. Dombrovskio ir žinomo, žymaus Švedijos ir JAV profesoriaus A. Aslundo neseniai išleistą knygą, kaip Latvija perėjo per finansinę krizę. Tai yra vienas iš pirmųjų, nors gal ne paskutinis vadovėlis, kaip reikia įveikti krizes“, - po susitikimo su latvių kolega žurnalistams sakė A. Kubilius.

DELFI primena, kad kalbėdamas Seime Lietuvos premjeras A. Kubilius aiškino, jog ateityje bus rašomi vadovėliai, kaip išbristi iš ekonominės krizės ir išlaikyti visuomenės, politinį ir socialinį stabilumą, stabilią valiutą, laiku išmokėti kad ir sumažintas pensijas bei darbo užmokestį.

„Apie tai bus rašomi vadovėliai ir disertacijos – kaip atlaikyti 15 proc. recesiją, sumažinti deficitą 9 proc. nuo BVP (beveik 9 mlrd. Lt) ir „nesubyrėti“ – išsaugoti visuomenės, politinį ir socialinį stabilumą, stabilią valiutą stabiliai laiku mokamą pensiją ir atlyginimus. Kaip mums pavyko tai pasiekti – pasaulyje stebisi daug kas. Mes atlaikėme, nes neišsigandome, - pristatydamas Vyriausybės programą pernai džiūgavo premjeras.

Pasak A. Kubiliaus, šiuo klausimu Baltijos šalys tikrai turi ką patarti kai kurioms Europos Pietų valstybėms, kurioms „krizės įveikimas yra dar neįveikta užduotis“.

Kaip žinoma, su ekonominiais sunkumais aštriai susiduria Graikija, Ispanija, Portugalija.