"Tikrai nieko nemanau", - penktadienį žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas, paklaustas, ar mano, kad aplinkos ministras turi būti pakeistas.

Trečiadienį D.Grybauskaitė Prezidentūroje susitiko su G.Kazlausku ir išsakė jam griežtos kritikos dėl neveiklumo. Valdančiosioms partijoms pasiūlyta svarstyti šio Vyriausybės nario galimybę dirbti toliau.

A.Kubilius tvirtino koalicijoje svarstąs visus klausimus, tačiau pabrėžė jos stabilumo reikšmę.

"Matome didelius darbus, kuriuos reikia atlikti. Koalicijos darbo stabilumas yra vertybė, kurią mes vertiname", - teigė jis.

Premjeras akcentavo, kad aplinkosaugos problemos yra sudėtinė Vyriausybės programos dalis.

"Jeigu kalbame tik apie problemas, tikrai vertinu prezidentės pastabas ir matau jose daug racionalumo ir paramos mums siekiant permainų tose srityse, kuriose jos reikalingos - ar tai būtų atliekų tvarkymas, ar teritorijų planavimas, ar miškų pertvarka. Tikrai vertinu prezidentės pasakytus žodžius", - kalbėjo A.Kubilius.

G.Kazlauską į aplinkos ministro postą yra delegavusi Tautos prisikėlimo partija, Seime turinti 7 atstovus. Iš viso valdantieji parlamente turi 70 balsų iš 140.

Prezidentė trečiadienį problematiškiausiomis sritimis įvardijo atliekų tvarkymą, daugiabučių renovaciją, teritorijų planavimą ir valstybinių miškų tvarkymą. A.Kubilius savo ruožtu tvirtino matąs problemas, bet tai esą "ne ministro personalijos problema, o problema yra pačių problemų mastas".

Pats G.Kazlauskas žurnalistams sakė trauktis iš posto neketinąs.