„Artėjantys pirmininko rinkimai yra mūsų partijos demokratijos šventė, ką ne vieną kartą esame sakę. Dar sykį galiu priminti, kad prieš gerą dešimtmetį aš pats pasiūliau partijai priimti tokią tvarką, kuri numato, kad partijos pirmininką renka visi partijos nariai, keliolika tūkstančių partijos narių. Tuo mes išsiskiriame iš visų kitų partijų. Šiuo požiūriu esame demokratiškiausia partija. Tai, kad partijos pirmininko rinkimuose dalyvauja 4 stiprūs kandidatai, yra mūsų sėkmė ir mūsų privalumas, lyginant su kitomis partijomis", - pirmadienį spaudos konferencijoje Seime sakė A. Kubilius.

Pasak jo, per rinkimų kampaniją paaiškės, kuo skiriasi pretendentų į partijos lyderius požiūriai į vieną ar kitą partijos veiklos aspektą.

„Tam ir reikalinga rinkimų kampanija, kad pretenduojantys į partijos lyderius galėtų išdėstyti savo matymus ir galėtų vykti atvira ir turininga diskusija. Tai aš matau kaip didelį partijos privalumą, ypač lyginant su tomis partijomis, kurios irgi galbūt artimiausiu metu rinks savo lyderius ir kur dalyvaus tik vienas kandidatas", - pridūrė Seimo opozicijos lyderis A. Kubilius.

Jau skelbta, TS-LKD partijos pirmininko posto sieks dabartinis partijos pirmininkas A. Kubilius, TS-LKD partijos pirmininko pavaduotojas Valentinas Stundys, europarlamentaras Vytautas Landsbergis ir europarlamentarė Laima Andrikienė, į partijos pirmininkus kandidatuojanti su partijos atsinaujinimo ir modernizavimo darbotvarke.

Sutikimą dalyvauti partijos vadovo rinkimuose buvo davęs ir parlamentaras Naglis Puteikis, tačiau partijos prezidiumas nepatvirtino jo kandidatūros, remdamasis ankstesniu partijos Priežiūros komiteto sprendimu.