Savo šeimos problemą V. Bagdonas aprašė feisbuke ir paprašė patarti. Jis pasakojo, kad prieš trejus metus vedė Baltarusijos pilietę. Šių metų gruodžio 9-ąją jai baigėsi leidimas gyventi Lietuvoje.

Taigi, pilietei teko grįžti į Baltarusiją.

V. Bagdonas pažymėjo, kad karas Ukrainoje prasidėjo 2022 metais ir sutuoktinė „niekuo dėta prie Rusijos invazijos į Ukrainą“, taip pat pridūrė, kad dėl situacijos kreipėsi į Migracijos departamentą, į Valstybės saugumo departamentą.

Penktadienį į V. Bagdono įrašą socialiniame tinkle sureagavo E. Gudzinskaitė. Ji teigė, kad tokių žmonių kaip jo sutuoktinė – 18 tūkst., visų jų prašymai esą nagrinėjami.

Sprendimas dėl V. Bagdono sutuoktinės, pasak vadovės, bus priimtas sausio 13 dieną.

„Gerbiamas Bagdonai, paklausykite manęs, Migracijos departamento direktorės. Jūsų žmonos prašymas pakeisti leidimą gyventi dar yra nagrinėjamas, sprendimas dėl jo dar nepriimtas. Terminas priimti sprendimą – sausio 13 diena.

Labai Jus suprantu, kad būti su artimu žmogumi, kartu sutikti šventes yra pats svarbiausias dalykas pasaulyje. Vis dėlto tokių kam nors svarbių žmonių šiuo metu turime apie 18 tūkstančių. Jų visų prašymus stengiamės išnagrinėti kiek galima greičiau.

Visos valstybės įstaigos dirba, stengiasi, tačiau valandų skaičius paroje yra ribotas. Prašau Jūsų kantrybės ir supratingumo“, – komentavo E. Gudzinskaitė.

Tai – ne pirmas kartas, kai Baltarusijos piliečiai Lietuvoje susiduria su problemomis ir turi grįžti atgal į minėtą šalį. Delfi anksčiau rašė apie atvejį, kai septyniolika metų Lietuvoje gyvenęs baltarusis Aleksejus lapkričio gale buvo atskirtas nuo šeimos ir išsiųstas į Baltarusiją. Jis Lietuvoje turėjo palikti žmoną ir du nepilnamečius vaikus, nes neteko leidimo gyventi mūsų šalyje.

Valstybės saugumo departamentas (VSD) nusprendė, kad vyras kelia grėsmę, nes prieš dvidešimt metų tarnavo Baltarusijos kariuomenėje.

Savo ruožtu Migracijos departamentas nurodė, kad panašiais atvejais užsieniečio Lietuvoje gyventas laikas ar šeiminė padėtis nėra svarūs argumentai leisti pasilikti Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)