Tokiu vaizdo įrašu su DELFI pasidalino skaitytojas, savo laiške jis nurodė, kad smurto protrūkio įrašas pradėjo plisti vienoje uždaroje feisbuko grupėje.

Kaip DELFI iš pradžių teigė Lietuvos policijos atstovas Ramūnas Matonis, vaizdo įrašas buvo patalpintas skirtinguose socialiniuose tinkluose ir skirtingose grupėse, tačiau nėra aišku nei kas jį įkėlė į viešąją erdvę, nei kur jis filmuotas, nei kas yra vaizdo įraše užfiksuoti asmenys. R. Matonis sakė, kad policija šiuo metu šias aplinkybes aiškinasi ir kvietė atsiliepti nukentėjusiąją, ją arba smurtautoją pažįstančius asmenis.

Po pietų R. Matonis DELFI patikslino, kad paaiškėjo, jog vaizdo įrašas darytas anksčiau, dėl įvykio jau yra pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatytas įtariamasis, jam pareikšti įtarimai.

Žiaurų išpuolį filmavo pats

Kaip matyti iš vaizdo įrašo, nusikaltimą filmuoja pats smurtautojas. Jo paties veido filmuotoje medžiagoje nesimato, girdimas tik balsas. Mušdamas moterį jis keikiasi, ją įžeidinėja, nuo smūgio moteris pargriūva ant žemės. Tuomet vyras pradeda nukentėjusiajai purkšti į veidą galimai ašarines dujas.

Vaizdo įraše matyti, kad nukentėjusioji yra liekno kūno sudėjimo, šviesių plaukų, filmavimo metu ji buvo apsirengusi plonu chalatu, glaustinuke, avėjo ilgas juodas kojines. Taip pat matyti, kad savo išpuolį smurtautojas filmavo uždaroje patalpoje, galimai bute. Vyras moterį plūsta rusiškai.

„Dink na**** iš Lietuvos, že**va. Nedirbsi čia. Supratai? Ar tu supratai? Tu nieko nesupratai“, – keikiasi vyras. Moteris vaizdo įraše verkia ir dejuoja, bando bėgti į kitą kambarį nuo ją užpuolusio vyro.

„Aš visą balioną ant tavęs išpurkšiu“, – jau lietuviškai sako smurtautojas. Matoma, kaip moterį užpuolęs vyras ją spardo, taip pat nufilmuota, kai aukai iš nosies pasipila kraujas.

„Tu Lietuvoje nedirbsi, supratai?“, – rėkia užpuolikas. Stipriai sumušta moteris nieko negali atsakyti, tik dejuoja. Vaizdo įraše matyti, kad vyras kelis kartus spiria moteriai į galvą.

Sunkiai sužalota moteris verkdama maldauja liautis. „Daugiau nebedirbsiu, pažadu, prašau“, – sunkiai kalba nukentėjusioji.

Vaizdo įrašo pabaigoje matyti, kaip smurtautojas išeina iš buto, lipa laiptais žemyn. Viską vyras ir toliau filmuoja, girdėti, kaip filmuotos medžiagos pabaigoje jis sako: „Susiėdžiau su merga, todėl aš ją taip baisiai sunešiojau. Čiau. Bye, bye“, – kalba smurtautojas ir išjungia filmavimo kamerą.

Vaizdo įrašas darytas anksčiau, vyrui pateikti kaltinimai

Kaip DELFI tikino Lietuvos policijos atstovas Ramūnas Matonis, šį socialiniuose tinkluose išplitusį įrašą pareigūnams pradėjo siųsti patys piliečiai.

„Kol kas mes nežinome, nei kurioje vietoje filmuotas tas įvykis, nei kas jį nufilmavo, nei kas jį kažkur įkėlė. Kol kas aiškinamės, iš kur tas įrašas galėjo atsirasti“, – anksčiau teigė R. Matonis.

Paklaustas, ar pareigūnams vaizdo medžiagą perdavę piliečiai nurodė, kokioje feisbuko grupėje įrašas pradėjo plisti, R. Matonis patikino, kad buvo nurodytos skirtingos grupės ir net skirtingi socialiniai tinklai.

„Vienoje grupėje jis (įrašas – DELFI) jau yra ištrintas. Dabar aiškinamės, jis yra daug kur įkeltas. Aiškinamės, kas jį galėjo įkelti ir kur tai galėjo įvykti – ar Lietuvoje, ar kažkur kitur. Ir jeigu Lietuvoje, tai kokiame mieste“, – komentavo R. Matonis.

Paklaustas, kokią informaciją šiuo metu policijai svarbiausiai gauti, kad būtų galima išsiaiškinti įvykio aplinkybes, R. Matonis kvietė nukentėjusiąją arba pažįstančius vaizdo įraše nukentėjusius asmenis kreiptis į policiją.

Tačiau po pietų, pranešė R. Matonis, pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kad vaizdo įrašas darytas anksčiau. Kada tiksliai, pašnekovas patikslinti negalėjo, teigė, kad tai gali pakenkti tyrimui.

Pasak policijos atstovo, prieš moterį smurtavusio vyro tapatybė yra nustatyta, jam pareikšti įtarimai. R. Matonis patvirtino, kad smurto protrūkis vyko Lietuvoje. Policija dėkoja asmenims, kurie pamatę vaizdo įrašą neliko abejingi.