VTEK tyrė G. Nausėdos ir E. Bajarūno apsilankymą spektaklyje „Operos fantomas“, kurį gegužės 6 dieną prezidentas ir ambasadorius stebėjo kartu su žmonomis.

Išlaidos buvo apmokėtos iš ambasados biudžeto, tačiau praėjus keliems mėnesiams E. Bajarūnas pareiškė, kad ambasada sąskaita apmokėjo per klaidą ir išlaidas padengė iš savo kišenės.

Antradienį VTEK pirmininkas Gediminas Sakalauskas žurnalistams nurodė, kad šis apsilankymas kainavo 1415 Didžiosios Britanijos svaro sterlingų, kas eurais sudaro virš 1,6 tūkst. eurų.

Į tai feisbuke sureagavo neseniai teisininko Igno Vėgėlės, kuris prezidento rinkimuose žada mesti iššūkį G. Nausėdai, atstovu spaudai tapęs Vidas Rachlevičius.

Jis viešai klausė, iš kur atsirado 1,6 tūkst. eurų suma.

„Buvau, pirkau bilietus, bet tokių kainų ten nėra. Šiandien dar kartą pasitikrinau: bilietų kainos prasideda nuo 46 GBP, o brangiausi – 200 GBP. Šios dienos kursu 1,600 EUR = 1,366 GBP. Tai ambasadorius E. Bajarūnas ten kartu vedėsi kažkokią didelę delegaciją ar prezidentas rinkosi brangiausią šampaną?“, – klausė jis.

Pirmoji Lietuvos pora miuziklą stebėjo Londono „Her Majesty's“ teatre – apsilankius jo puslapyje galima įsitikinti, kad brangiausias bilietas į „Operos fantomą“ iš tiesų kainuoja 200 svaro sterlingų (233 eur.).

Miuziklą stebėjo penkiese


Tačiau G. Nausėdos, pirmosios ponios Dianos Nausėdienės, E. Bajarūno ir jo sutuoktinės, žinomos režisierės Giedrės Žičkytės apsilankymo teatre sąskaita, kurią matė Delfi, rodo, kad buvo pirkti ne tik bilietai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)