Tėvo A. Švanio savavališkai į Kaliningrado sritį išgabenta mažametė antradienį su mama sugrįžo į Lietuvą. Trečiadienį laidoje „Delfi diena“ kalbinta Lietuvos jaunųjų advokatų asociacijos narė Lina Alksnienė papasakojo, kokia atsakomybė už veiksmus gresia A. Švaniui.

„Iš tų aplinkybių, kurios buvo pateiktos viešoje erdvėje, būtų galima daryti prielaidą, kad mergaitės tėvui galėtų būti taikoma pati griežčiausia atsakomybės forma, tai yra mergaitės tėvas galimai gali sulaukti baudžiamosios atsakomybės už dvi įvykdytas nusikalstamas veikas. Kadangi viešojoje erdvėje nurodoma, jog tėvas mažametę dukrą galimai pagrobė iš dukros motinos, pas kurią ji teisėtai gyveno, tokių veiksmų visuma gali sudaryti tokio nusikaltimo kaip vaiko pagrobimas sudėtį.

Bet norėčiau priminti, kad Lietuvoje galioja nekaltumo prezumpcija ir asmuo laikomas nekaltu tol, kol teismas neįrodė jo kaltės. Tai kol kas būtų, turbūt, drąsu teigti, kad asmuo būtent tokios atsakomybės ir sulauks“, – komentavo advokatė.

Trečiadienį laidoje „Delfi diena“ taip pat dalyvavo Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė. Ji tvirtino negalinti detaliai papasakoti, kaip mažametė iš Rusijos buvo pargabenta į Lietuvą, bet patikino, kad Lietuvos institucijos dėl to bendradarbiavo, į procesą įsitraukė Rusijos institucijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)