Dabar per parą teismas turi nuspręsti, kokią kardomąją priemonę skirti įtariamajam, kol bus vykdomas tyrimas. Lietuvis gali būti įkalintas arba paleistas už užstatą. Šiuo metu jis laikomas areštinėje.

Gruzijos teisininkas pažymėjo, kad šiame civiliniame procese pirmos instancijos teismas kovą priėmė S.Vaitkevičiui palankų sprendimą, tačiau neįvardyta kompanija jį apskundė. Kitas teismo posėdis buvo numatytas liepos 4 dieną.

Pasak advokato, kompanija prašė prokurorų S.Vaitkevičiaus atžvilgiu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, tačiau Gruzijos teisėsaugininkai nerado tam pagrindo.

BNS žiniomis, dabar Gruzijoje atnaujinta šių metų balandį nutraukta byla, kurioje figūravo S.Vaitkevičius. Neoficialiai teigiama, kad parduodamas verslą jis buvo įsipareigojęs partneriams sumokėti 2 mln. JAV dolerių, bet pažado esą neįvykdęs.

Apie Gruzijoje sulaikytą į Vilnių ketinusį skristi verslininką BNS trečiadienio vakarą patvirtino verslininko žmona Vaiva Vaitkevičienė ir Lietuvos ambasadorius Gruzijoje Jonas Paslauskas.

Gruzijoje sulaikytas Lietuvos verslininkas - buvęs didžiausio mažmeninės prekybos tinklo "Ioli supermarket" Gruzijoje vienas savininkų. Pasak jo sutuoktinės, šį verslą pastaruoju metu buvo pardavęs.

V.Vaitkevičienės teigimu, vyras daugiau nei šešias valandas buvo sulaikytas ir apklausiamas be advokatų.

"Formaliai nebuvo pateikti jokie įtarimai. Formuluotė paprasta - jis turi sugalvoti, kaip buvo susijęs su buvusia valdžia, - sakė sulaikytojo žmona. - (...) Advokatai su prokurorais šnekėjosi ir to pokalbio metu paaiškėjo, kad jį sieja su buvusia valdžia, kad jis duodavo kyšius, kad buvo susijęs su valdžia ir su Dariumi Jurgelevičiumi, kuris, kiek man žinoma, yra buvęs patarėjas (buvusio premjero) Vano Merabišvlio."

Pasak V.Vaitkevičienės, S.Vaitkevičius yra Baltijos šalių prekybos rūmų (Baltic chamber of commerce) valdybos pirmininkas, todėl palaiko ryšius su visomis valdžiomis, o visi Tbilisyje gyvenantys lietuviai bendrauja tarpusavyje.

Klausiama, kodėl pardavė verslą, moteris tvirtino, kad taip pasielgė dėl asmeninių priežasčių. Valdytas prekybos tinklo akcijas praėjusių metų pabaigoje S.Vaitkevičius pardavė kitam tinklo savininkui - JAV valstybiniam fondui.

Gruzijoje S.Vaitkevičius su šeima buvo įsikūrę ir plėtojo verslą nuo 2009 metų.