V.Adamkus su žmona Alma sekmadienį ryte balsavo Vilniaus Saulėtekio rinkimų apylinkėje, įsikūrusioje Vilniaus Gedimino technikos universitete.

Žurnalistų paklaustas, ko tikisi iš naujosios kadencijos Seimo, V.Adamkus teigė manantis, kad didesnis dėmesys bus rodomas žmonėms. "Šie Seimo rinkimai, aš galvoju, daugiau dėmesio kreips į Lietuvos vidaus reikalus, išspręs ilgai neišspręstas problemas, - būtent socialinius klausimus", - sakė prezidentas.

Anot jo, ši rinkimų kampanija nuo kitų nesiskyrė ir buvo pakankamai korektiška. "Aš nemanau, kad ji daug skiriasi nuo prieš tai buvusių. Džiaugiuosi tik dėl to, kad galbūt nebuvo tokių asmeniškų pasisakymų vienas prieš kitą ir, kaip dažnai žmonės sako, purvų drabstymosi", - kalbėjo prezidentas.

Tačiau jis neprognozavo, kokias politines jėgas kvies sudaryti Vyriausybę. "Dar palaukime spalio 24 dienos, tada galėsime svarstyti. Pažiūrėsime, ką šio vakaro rezultatai rodys", - teigė V.Adamkus.

Prezidentas prisipažino, kad jau svarstė įvairias galimybės, tačiau ragino neskubėti. "Dar palaukime, priešingu atveju, tai įtakos antrojo turo rinkėjus", - sakė V.Adamkus.

Pats prezidentas žurnalistams teigė, kad buvo tvirtai apsisprendęs už ką atiduos savo balsą. "Aš žinojau už ką balsuoju ir kaip balsuosiu", - ryžtingai sakė jis.

Paklaustas, už kokią politinę jėgą atidavė savo balsą, prezidentas sakė, kad "už geriausią".

Sekmadienį vykstančių eilinių Seimo rinkimų pirmajame ture dėl 141 parlamentaro kėdės varžosi 1 tūkst. 253 kandidatai, iškelti 71-oje vienmandatėje ir vienoje daugiamandatėje apygardose.

Antrasis rinkimų turas vyks spalio 24 dieną.

Vyriausioji rinkimų komisija galutinius Seimo rinkimų rezultatus numato skelbti spalio 31 dieną.

Pagal Konstituciją prezidentas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo šios datos turi sušaukti pirmąjį naujojo Seimo posėdį.