„Šios dienos pareiškimu, kad vidaus reikalų ministras turi grąžinti į darbą FNTT vadovus, kurie prarado pasitikėjimą, ministras pirmininkas pažeidžia valdžių atskyrimo principą. Teisingumą Lietuvoje vykdo ne Vyriausybė, o teismai. Taigi ministras negali padaryti to, dėl ko jau pradėtas teisminis procesas“, - A. Kubiliaus reikalavimus DELFI komentavo A. Čaplikas.

Pasak jo, premjeras savo pasisakymu pakenkė valstybės institucijoms, taip pat ir R. Palaičio veiksmus palaikančiai prezidentūrai.

„Mano, kaip LiCS pirmininko, įsitikinimu, ministras pirmininkas savo šios dienos reikalavimu viešai suabejojo valstybės institucijų – Valstybės saugumo departamento, Krašto apsaugos ministerijos struktūrų, Generalinės prokuratūros ir prezidentūros patikimumu. Tokia ministro pirmininko pozicija valstybės atžvilgiu negalima“, - sakė A. Čaplikas.

LiCS iš valdančiosios koalicijos kol kas nesitraukia. Nesutarimus su premjeru A. Čaplikas žada aiškintis akis į akį. Tik po šio susitikimo esą LiCS valdyba svarstys dėl tolesnio partijos dalyvavimo koalicijoje.

Į platesnius komentarus LiCS pirmininkas leistis nepanoro.