Anot LiCS pirmininko, skandalas dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado atleidimo turi liautis, mat jis kenkia „Snoro“ bylos tyrimui.

„Per visą šitą erzelį visi pamiršome „Snoro“ bylą. O FNTT reikia ramybės ir paramos. Kad koalicijoje yra tam tikros įtampos – jūs patys matote. Bet kad mes surasime sutarimą – aš irgi tikiu“, - prieš LiCS tarybos posėdį žurnalistams sakė A. Čaplikas.

Jis triukšmą dėl FNTT vadino „sąmoningai sukeltu“ ir akcentavo, esą atsakomybė dėl įtampos koalicijoje pirmiausiai gula ant konservatorių pečių.

„Mes tiesiog norime dirbti kartu koalicijoje. Norime pabaigti tuos darbus, kuriuos pradėjome, - DELFI paklaustas, ar LiCS svarsto galimybę trauktis iš valdančiųjų gretų, teigė A. Čaplikas. - Tačiau politika yra politika. (...) Koalicijos likimas dažniausiai priklauso nuo didžiausios frakcijos. Aš tik sakau, kad tvarka ir ateitis koalicijos priklauso nuo konservatorių, nes jų yra daugiausiai.“

Palaikyti R. Palaitį LiCS lyderis ragino ir šeštadieniniame partijos tarybos posėdyje.

„Netoleruokime, kai VSD, VRM, Generalinė prokuratūra, galiausiai – Seimas, yra lyginami su gaujomis. Mūsų valstybės institucijos niekinamos ir žeminamos. Nustokime menkinti savo valstybę. (...) Nepamirškime, kad tuo metu kažkas stebi, kaip lietuviai ėdasi tarpusavyje. Ir ploja, ploja katučių“, - sakė partijos lyderis.

A.Valinskas: yra įtampa „konservų bloke“

Panašios pozicijos laikėsi ir LiCS pirmininko pavaduotojas Arūnas Valinskas.

„Nėra jokios įtampos koalicijoje, yra įtampa konservų bloke“, - žurnalistams sakė A. Valinskas.

Pasak jo, FNTT istorija esą palietė pačius konservatorius, ir tai yra pagrindinė jų kritikos R. Palaičiui priežastis.

Partijos tarybos posėdyje jis konservatorių elgesį pavadino „kryžiaus gulimosi isterija“. A. Valinskas taip pat priminė konservatorių priešinimąsi parlamentinės „Snoro“ komisijos sudarymui.

R.Palaitis: konservatoriai, padedami žiniasklaidos, pradėjo rinkimų kampaniją

Pats R. Palaitis savo partijos bendražygiams sakė, jog FNTT skandalas – rinkimų kampanijos, pirmiausiai iš konservatorių pusės, startas.

„To sprendimo pasekmės man, tiesą sakant, šiek tiek keistos ir netikėtos. Nes iš sykio prasidėjo didelis puolimas. (...) Supratau, kad prasidėjo rinkimai. Rinkimai prasidėjo visu pajėgumu. Prasidėjo būtent tada, kai pareigūnai buvo atleisti iš pareigų. Didžiausia koalicijos partija pakėlė visas savo pareigas“, - partijos tarybos posėdyje kalbėjo R. Palaitis.

Pasak jo, į konservatorių frontą stojo ir šios partijos „dukterinės įmonės“, kokių neturi LiCS, bei dviejų „vos ne didžiausių Lietuvos koncernų“ žiniasklaidos grupės.

R. Palaitis teigė nesuprantantis, dėl ko konservatoriai mūru stojo už atleistus FNTT vadus. Tačiau užsiminė, esą tai gali greitai paaiškėti.

„Kodėl didžioji partija taip intensyviai pakėlė visas savo pajėgas, lieka neatsakytas klausimas. Nujausti galima, bet tą nuojautą reikia pasilikti sau. Aš manau, kad artimiausiu metu tai gali išryškėti“, - tęsė politikas.

Jis pabrėžė nekvestionuojantis premjero Andriaus Kubiliaus ar Seimo pirmininkės Irenos Degutienės statuso. Tačiau sykių ministras priminė, jog sprendimą dėl FNTT palaikė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Prezidentė ne mane parėmė – parėmė sprendimą, parėmė veiksmą. Ir pasakė, kad tokie pareigūnai, praradę pasitikėjimą, neturėtų vadovauti tokioms institucijoms, kaip FNTT“, - sakė R. Palaitis.

Ministras taip pat neslėpė manantis, jog jį, prokurorus bei VSD pliekiantis Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ligitas Kernagis pažeidė įstatymą, mat jis žiniasklaidai pažėrė komisijos posėdžio, kuriame naudota riboto naudojimo informacija, medžiagą.