"Ministras turi dirbti toliau, o atleistųjų pareigūnų ieškinius turi įvertinti teismas", - sako šios partijos lyderis Algis Čaplikas.

Jo teigimu, LiCS nekeičia pozicijos dėl partijos deleguoto vidaus reikalų ministro R. Palaičio, kuris panaikino Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų Vitalijaus Gailiaus ir Vytauto Giržado leidimą dirbti su įslaptinta informacija, vadovaudamasis Lietuvos įstatymais.

Kaip ELTA jau skelbė, premjeras Andrius Kubilius mano, kad vidaus reikalų ministras R. Palaitis turėtų rimtai apsvarstyti Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas.

Vyriausybės vadovo teigimu, LiCS ir R. Palaitis turėtų apsvarstyti Seimo Antikorupcijos komisijos išvadas, nes tolesniam Vyriausybės darbui ministras turi turėti Premjero, Prezidentės ir Seimo daugumos pasitikėjimą.

"Aptarsime susiklosčiusią padėtį su koalicijos partneriais, bet už Vyriausybės darbą atsako Ministras Pirmininkas (...) Aš sakiau, kad ponas Palaitis ir Liberalų ir Centro sąjunga turėtų rimtai apsvarstyti komisijos išvadas", - sakė A. Kubilius.

Seimo Antikorupcijos komisija, tyrusi FNTT vadovų atleidimo aplinkybes, nusprendė, kad buvę FNTT vadovai turėtų būti grąžinti į darbą, o paskelbtas konkursas į naujas vadovo pareigas atšauktas.

Seimo Antikorupcijos komisija pareiškė nepasitikėjimą vidaus reikalų ministru R. Palaičiu ir Premjero prašo jį atleisti.

Komisijos raginimą atleisti jį iš einamų pareigų R. Palaitis laiko politiniu ir teigia savo noru trauktis neketinantis.