"Pokalbio turinio nenorėčiau komentuoti ir nekomentuosiu", - antradienį Seime žurnalistams sakė A.Čaplikas.

"Koalicijoje mes dirbame, galioja koalicijos sutartis, dirbame toliau. Šiandien svarbiausia surasti tiesą, kas padarė taip, kad milijardas dingtų iš "Snoro" banko, ir greičiau baigti tą skandalą. Kuo daugiau šis skandalas tęsiasi, tuo geriau tiems žmonėms, kurie išnešė pinigus iš Lietuvos. Jeigu jis nurims ir viskas susitvarkys, tada ir FNTT, ir Generalinė prokuratūra, ir VSD galės dirbti savo darbą", - teigė politikas.

Nors neatskleidė pokalbio su A.Kubiliumi turinio, liberalcentristų lyderis teigė manąs, kad pavyks rasti bendrą kalbą.

"Aš manau, mes rasime bendrą poziciją valstybės labui ir kad Lietuvos pinigai grįžtų Lietuvos žmonėms", - sakė jis.

Konfliktas kilo LiCS priklausančiam vidaus reikalų ministrui Raimundui Palaičiui atleidus Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą. Pareigūnus R.Palaitis atleido vasario 15 dieną motyvuodamas informacija, gauta iš Valstybės saugumo departamento.

A.Kubilius pirmadienį sakė susidaręs nuomonę, kad "FNTT vadovų atleidimas buvo skubotas, nepagrįstas aiškiais motyvais", ir paragino atleistus pareigūnus grąžinti į darbą.

Tuo tarpu A.Čaplikas premjerą apkaltino pažeidus valdžių atskyrimo principą.

Valdančiąją Permainų koaliciją sudaro trys partijos - Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga.