Pirmadienį ministrui pirmininkui bus surengti darbo pusryčiai su Lietuvos verslo konfederacijos atstovais. Vėliau jis dalyvaus Pasaulio ekonomikos forumo atidarymo sesijoje tema "Pietų Kaukazo ir centrinės Azijos vizijos".

Taip pat numatyti A.Butkevičiaus susitikimai su Kazachstano ministro pirmininko pirmuoju pavaduotoju, Kazachstano regioninės plėtros ministru Bakytzhanu Sagintajevu, Pasaulio ekonomikos forumo pirmininku ir jo įkūrėju Klausu Schwabu.

Balandžio 7-9 dienomis Baku vyksta Pasaulio ekonomikos ir Lietuvos - Azerbaidžano verslo forumai.

D.Grybauskaitė  diskutuos apie nedarbo ir socialinės atskirties mažinimąŠalies vadovė Norvegijoje dalyvaus Tarptautinės darbo organizacijos susitikime, kuriame D.Grybauskaitė ir Norvegijos ministras pirmininkas Jensas Stoltenbergas yra pagrindiniai pranešėjai diskusijoje "Kaip įveikti finansinės krizės pasekmes", pranešė Prezidentūra.

Osle Lietuvos vadovė taip pat susitiks su Norvegijos karaliumi Haraldu V ir aptars abiejų valstybių politinius ryšius, Šiaurės ir Baltijos aštuoneto (NB8) bendradarbiavimą sprendžiant visam regionui svarbius klausimus, aktualias NATO temas, Lietuvos pasirengimą pirmininkavimui ES.

Osle įvyks ir dvišalis D.Grybauskaitės pokalbis su Norvegijos premjeru J.Stoltenbergu. Per jį didžiausią dėmesį ketinama skirti dvišaliams ekonominiams ryšiams ir bendradarbiavimui energetikos srityje.

Šalies vadovės teigimu, Norvegija yra strateginė Lietuvos partnerė, kuri padeda siekti nacionalinio tikslo - užsitikrinti energetinį savarankiškumą. Abi valstybės bendradarbiauja įgyvendinant suskystintų dujų (SGD) terminalo Klaipėdoje projektą. Norvegijos įmonė "Hoegh LNG" šiam terminalui Pietų Korėjoje stato specialų laivą. Lietuva taip pat domisi galimybėmis importuoti norvegiškas dujas.

Osle Lietuvos vadovė planuoja susitikti su Tarptautinės ekonominio bendradrabiavimo ir plėtros organizacijos (TEBIPO) generaliniu sekretoriumi Angelu Guria, su kuriuo kalbės apie Lietuvos ketinimą tapti šios organizacijos nare.

"Narystė TEBIPO yra naudinga pritraukiant užsienio investuotojus, stiprina stabilios ir patikimos valstybės įvaizdį tarptautinėje erdvėje, daro teigiamą įtaką šalies skolinimosi reitingams ir suteikia galimybę skolintis mažesniais kaštais", - rašoma Prezidentūros pranešime.