„Taip, jau pateiktas seniai. Ne, pavardės dar negalima pasakyti. Kultūros ministro paskutinė kandidatūra buvo pateikta vakar (pirmadienį – DELFI)“, - žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Paklaustas, ar tai Šarūnas Birutis, A. Butkevičius atsakė neigiamai: „Ne“.

DELFI primena, kad Darbo partijai vis nepavykdavo rasti tinkamo kandidato į kultūros ministrus. Paskirtasis premjeras atmetė mažiausiai tris žinomas kandidatūras: jam netiko žurnalistas ir etiketo žinovas Giedrius Drukteinis, taip pat aktorius Juozas Gaižauskas bei renginių organizatorius Tadas Rimdžiius.

Darbo partija į Vyriausybę iš viso turi deleguoti keturis ministrus – socialinės apsaugos, švietimo ir mokslo, kultūros ir žemės ūkio. Socialinės apsaugos ir darbo ministre siūloma Loreta Graužinienė, švietimo ir mokslo – Virginija Baltraitienė, žemės ūkio – Vigilijus Jukna.

Darbo partijai sunkiai sekėsi rasti ir kandidatą į žemės ūkio ministrus: V. Jukna yra trečias žinomas į šį postą „darbiečių“ pasiūlytas kandidatas. Anksčiau buvo nuskambėjusios Kauno politiko Ryčio Šatkausko ir konservatorių žemės ūkio viceministro Mindaugo Kuklieriaus pavardės.