Valdančioji koalicija jau trečiadienį pradėjo ieškoti galimų kompromisų.
„Viliuosi, kad rasime sutarimą. Jeigu jos nebus patvirtintos, tikiuosi, kad „darbiečiai” pateiks kitus kandidatus, nes Viktoras Uspaskichas yra ne kartą pabrėžęs, jog turi jų ne vieną”, – paklaustas, kaip gali klostytis politiniai įvykiai, jei Darbo partija nesitrauks, „Lietuvos ryto” televizijai kalbėjo A.Butkevičius.

Socialdemokratų vadovas taip pat aiškino, kad L.Graužinienė ir V.Baltraitienė yra tarp Darbo partijos lyderių, todėl savaime suprantama, kad partija neskuba jų keisti: „Yra savotiškas noras ir principai, kad būtų aiškumas iki galo. O galbūt kartais pavyks susitarti ir kitaip?”

Kalbėdamas „Lietuvos ryto” televizijoje paskirtasis premjeras taip pat sakė, kad Socialdemokratų partijoje buvo svarstoma, jog, kilus krizei formuojant Vyriausybę, „darbiečių” kandidatai galėtų būti keičiami kitais šios partijos atstovais: „Bet šitam pasiūlymui niekas nepritarė.”

A.Butkevičius gyrė itin ilgai slėptą kandidatą į kultūros ministrus Kęstutį Daukšį, anksčiau vadovavusį Ūkio ministerijai. Jis aiškino pastaruoju metu sulaukęs ypač daug pageidavimų, kad naujuoju kultūros strategu būtų skiriamas vadybininkas.