Praėjusį trečiadienį tarybos posėdžio pabaigoje žodžio paprašęs A. Butkevičius surengė pristatymą, kurio metu pasitelkęs vaizdinę medžiagą gynė sostinėje prieštaringai vertinamą verslininko Alfrido Putramento gyvenamųjų namų
šalia Tarptautinio Vilniaus oro uosto esančiame Pupinės kaime. Tarybos narys rodė toje vietoje jau pastatytų ar statomų namų nuotraukas ir tikino, kad planuojamas naujas kvartalas nepatenka į oro uosto triukšmo zoną, o pati teritorija yra už galimos oro uosto plėtros apsauginės zonos.

„Nenoriu būti laikomas tapšnojančiu po mėšlo krūvą: nesu naivus ir suprantu, kad tai yra politinis projektas, tačiau argumentai turi būti išklausyti“, - kalbėjo liberaldemokratas. Pagrindinį šio projekto kritiką - konservatorių frakcijos seniūną Kęstutį Masiulį jis ne kartą pavadino Matuliu.

Vėliau kalbėjęs K. Masiulis oponento pavardę tarė „Butkievičius“.

„Tarybos narys A. Butkevičius atvirai propagavo UAB „Saulės dovanos“ interesus pristatinėdamas būsimas namų ir butų kainas (kurios yra įmonės verslo plano ir jos rinkodaros dalis), bei, užgauliodamas tarybos narius, kurie pasisakė prieš šios įmonės siekį panaikinti šioje teritorijoje Bendruoju miesto planu numatytą pramoninę zoną, skatino balsuoti už UAB „Saulės dovanos“ pateiktą projektą“, - rašoma konservatorių skunde VTEK.

Laiško autorius V. Urbonavičius įsitikinęs, kad A. Butkevičius ne tik supainiojo interesus, bet ir pažeidė valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintus pagarbos žmogui ir valstybei, skaidrumo ir viešumo, padorumo ir nešališkumo principus.