„Aš manau, kad mes ne vien apie pinigus turime kalbėti prieš biudžeto priėmimo. Didinkite atlyginimus. O kokia yra kokybė ugdant tą jauną, kūrybišką kartą, auginant ir auklėjant, kodėl šito klausimo neiškeliam?“, – Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Tarybos posėdyje šeštadienį sakė premjeras ir partijos vadovas.

Savo kalboje jis pareiškė, kad švietimo srityje „su reforma judame labai lėtai“. Socialdemokratų vadovas ragino nesivadovauti senų laikų principu „padalinti visiems po truputį“, nes tai išspręstų problemas tik laikinai. Siūlydamas atsakomybę dėl švietimo reformos įgyvendinimo prisiimti ir savivaldybių vadovybei, ir Prezidentūrai, jis pateikė pavyzdį, jog įvairiuose šalies regionuose vidutiniai mokytojų atlyginimai ženkliai skiriasi.

„Kodėl šiandien Akmenėje, kur, manau, švietimo sistema yra sutvarkyta, vidutinis mokytojo darbo užmokestis yra 949 eurai, o Panevėžio rajone, kuris yra prie didelio Panevėžio miesto, vidutinis darbo užmokestis yra 709 eurai – net 240 eurų mažesnis? Noriu pasakyti tai, kad už švietimo sistemos reformą turi būti atsakingi visi - pradedant savivaldybėmis, baigiant Prezidentūra, suvokiant, kokie mums yra iššūkiai keliami žiūrint į ateitį“, – sakė jis.

Premjeras taip pat pabrėžė būtinybę aukštosioms mokykloms įvesti stojamąjį balą, kuris esą padėtų motyvuoti būsimuosius studentus geriau mokytis mokyklose.