Tarnyba Ministro pirmininko kanceliarija tapo 2009 m. į valdžią atėjus konservatoriams. Tuomet Vyriausybės įstatyme buvo nustatyta, kad Ministro pirmininko kancleris yra Ministro pirmininko tarnybos vadovas, pavaldus Ministrui pirmininkui. Taip pat Ministro pirmininko kancleris tapo politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoju, kurį į pareigas priimti ir atleisti galėjo premjeras.

Reorganizavus Ministro pirmininko kanceliariją iš joje dirbusių 264 žmonių, tuomet liko 195 darbuotojai.

Pasiteiravus A. Butkevičiaus, ar kanceliarija grąžinama, norint priimti į darbą Vyriausybėje palankius asmenis, premjeras neigė: „Ne, nes mes didžiausią dėmesį skiriame kompetencijai. Keičiasi šitos Vyriausybės valdymo modelis – kalbant apie didesnį valdymo centralizavimą. Kiekviena ministerija vėl strateginio planavimo komitetui pristatys savo prioritetus, pagrindinius susietus su Vyriausybės programos įgyvendinimu“.

A. Butkevičius teigė, kad ministro pirmininko patarėjai prižiūrės, kaip ministerijoms sekasi šiuos prioritetus įgyvendinti. Pasak jo, buvusios Vyriausybės metu decentralizuotas ministerijų valdymas bus centralizuojamas: „Jei dabar buvo, kad kiekviena ministerija dirbo kaip atskira tėvonija, tai dabar bus piramidinis valdymas ir bus aiškiai matoma programa, kaip sekasi ministerijoms, kaip vienam Vyriausybės organui, įgyvendinti tikslus“.

Socialdemokratas prasitarė, kad Vyriausybėje bus atkurtas Teisės departamentas ir į jį sugrįš dirbti kai kurie darbuotojai, kurie po Tarnybos įsteigimo buvo perėję dirbti į Teisingumo ministeriją.

Atsakyti, ar po Kanceliarijos grąžinimo bus atleidžiami ar priimami darbuotojai, A. Butkevičius nenorėjo: „Kol kas to neskaičiuojame. Valstybės tarnautojas tai yra karjeros žmogus. Aš būčiau ir už tai, pavyzdžiui, kad ministerijose viceministrai irgi būtų karjeros tarnautojai. Jiems būtų kita motyvacija išreikšti savo idėjas ir parodyti savo kompetenciją“.