„Tikrai tai nauja informacija, bet manau, kad kiekvienas ministras įvertins pinigų, dovanų dalijimą ir manau, kad visuomenė turi apie tai žinoti. Dabar nėra tas laikotarpis, kad būtų galima valstybės pinigus atsisveikinant su žmonėmis išmokėti“, - sakė A. Butkevičius.

Aplinkos ministerijos DELFI pateiktais duomenimis, gruodžio mėnesį priemokas už papildomą darbą gavo 10 ministerijos darbuotojų, bendra šių priemokų suma – 11 tūkst. Lt iki mokesčių. G. Kazlausko patarėjai, viceministrai ir kiti politinio pasitikėjimo tarnautojai su ministru atsisveikino gaudami solidžias sumas.

Didžiausias priemokas už gruodžio mėnesį, t.y. už paskutines dvi darbo su G. Kazlausku savaites, gavo du aplinkos viceministrai – dėl galimai neteisėto praturtėjimo Mokesčių inspekcijos ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos akiratyje atsidūręs Stanislovas Šriūbėnas bei Aleksandras Spruogis. Ministerijos DELFI pateiktais duomenimis, „už papildomų užduočių atlikimą“ šie du politikai gavo po 1186 Lt iki mokesčių („į rankas“ – po maždaug 960 Lt).