Politikė sako net neketinusi prašytis į „Drąsos kelio“ sąrašą, tik norėjusi pademonstruoti paramą, o į rinkimus ketina eiti savarankiškai Baltijos rinkimų apygardoje Klaipėdoje.

„Mano pokalbis su gerbiama Neringa Venckiene buvo paprastas: kad aš jiems viskuo pritariu ir vieningai dalyvauju dėl vaiko interesų įstatymų lygmenyje ir visame kame. Aš tame dalyvauju, bet į sąrašus aš nepretendavau, nes aš esu padavusi dokumentus nepriklausomai dalyvauti rinkimuose Klaipėdos Baltijos apygardoje“, - DELFI sakė A. Baukutė.

A. Baukutė sako, kad „Drąsos kelias“ minimą pareiškimą išplatino greičiausiai dėl to, kad ne taip suprato jos pareiškimus, išsakytus žiniasklaidoje.

„Aš pasakau, kad dalyvauju šitame susitikime, kad buvau pakviesta ir drąsiai atėjau, drąsiai esu viena Seime be frakcijos, be partijos, ir galbūt jie norėjo tą neaiškumą išsklaidyti. Tai tiek“, - teigė politikė.

„Aš jiems palinkėjau, kad neatsitiktų taip, kaip Tautos prisikėlimo partijai, kai viskas irgi gerais norais ir dešimt Dievo įsakymu buvo grįsta. Aš vienintelė ir einu nuosekliai...“, - teigė A. Baukutė.

DELFI primena, kad A. Baukutė Seime dirba Mišrioje Seimo narių grupėje, nors į parlamentą pateko po Tautos prisikėlimo partijos skėčiu.

A. Baukutės sutuoktinis K. Rupulevičius anksčiau dirbo „prisikėlėlių“ aplinkos ministro Gedimino Kazlausko patarėju, tačiau tačiau šių pareigų neteko po skandalo, kai jo vairuojamas visureigis prie Seimo kliudė ir nuvertė šviesoforą. Vairuotojas tada pasišalino iš įvykio vietos.

K. Rupulevičius mandato sieks Kretingos vienmandatėje apygardoje, A. Baukutė – Baltijos apygardoje.

Konservatoriai Baltijos rinkimų apygardoje yra iškėlę Evaldą Jurkevičių, socialdemokratai – Ireną Šiaulienę, liberalcentristai – Andrių Burbą, Liberalų sąjūdis – Artūrą Šulcą.

„Tokie žmonės kaip A. Burba ar E. Jurkevičius – tai visiškai žmonės, man sukeliantys... Vienas nori išgarsėti su eutanazija, bet tikriausiai savo mamai to nepadarytų, kuriai dainas dainuoja, o kolegos Evaldo toks ypatingai didelis aktyvumas, ko anksčiau nemačiau“, - teigė A. Baukutė.

A. Baukutė ir K. Rupulevičius sekmadienį dalyvavo partijos „Drąsos kelias“ susitikime „Litexpo“ parodų centre. Žiniasklaidai ji patvirtino dalyvaujanti partijos veikloje, tačiau antradienį „Drąsos kelias“ išplatino viešą pareiškimą, kad nori būti skaidri, tad A. Baukutės ir K. Rupulevičiaus kandidatų sąraše nebus.