"Lietuva visada nuosekliai rėmė palestiniečių teisę į valstybingumą, grįstą tautų apsisprendimo teise, tačiau ši vizija gali būti įgyvendinta tik tiesioginių derybų keliu ir tik besąlygiškai laikantis vadinamojo dviejų valstybių sambūviu pagrįsto sprendimo, kurio pagrindu taikiai bei saugiai viena šalia kitos egzistuotų Izraelio valstybė ir nepriklausoma, demokratinė ir gyvybinga kaimyninė Palestinos valstybė", - sakė ministras.

Tokią poziciją BNS perduotame komentare A.Ažubalis išsakė praėjus dienai po to, Jungtinių Tautų (JT) Generalinė Asamblėja triuškinama dauguma balsavo už neprisijungusios valstybės statuso suteikimą Palestinai, nors tokiam žingsniui įnirtingai priešinosi Izraelis ir Jungtinės Valstijos, o Lietuva balsuodama susilaikė. Ketvirtadienį Palestina laimėjo 138 balsais prieš devynis, o 41 valstybė susilaikė.

"Rezoliucijoje, dėl kurios vakar buvo balsuojama JT Generalinėje Asamblėjoje, bandyta ieškoti labiau subalansuotų formuluočių. Tai galėtų būti žingsnis teigiama kryptimi. Vis dėlto ir toliau esu įsitikinęs, kad vienintelis realus būdas spręsti šį konfliktą yra tiesioginės derybos", - teigė A.Ažubalis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)