Dalyvavimu realybės šou ir vestuvėmis su jaunąja Monika Kvietkute išgarsėjęs A. Šedžius rinkimuose į Europos Parlamentą dalyvaus po insultą patyrusios Kazimiros Prunskienės įkurtos Lietuvos liaudies partijos skėčiu.

Šeštadienį Šiauliuose įvyko Lietuvos liaudies partijos tarybos posėdis, kurio vienas esminių darbotvarkės klausimų - kandidatų kėlimas artėjančiuose prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose.

Lietuvos liaudies partija nusprendė nekelti partijos kandidato prezidento rinkimuose, o dėl paramos kitiems kandidatuojantiems bus apsispręsta suvažiavime kovo mėnesį.

Tuo metu Europos Parlamento kandidatų sąrašą rinkimuose ves buvęs Seimo narys, vienas turtingiausių politikų A. Šedžius.

Dalyvaudamas 2012 m. Seimo rinkimuose, A. Šedžius deklaravo turto už 8,98 mln. Lt. Be to, politikas nurodė suteikęs paskolų už daugiau nei 297 tūkst. Lt bei pats pasiskolinęs ir negrąžinęs apie 5,83 mln. Lt.

Pagrindinis šių A. Šedžiaus rinkimų leitmotyvas, esą Europos Sąjunga skriaudžia Lietuvos piliečius.

„Pagrindinis tikslas reikalauti lygių teisių visiems Europos Sąjungos gyventojams. Lietuva, kaip lygiateisė Europos Sąjungos narė uoliai vykdo visus įsipareigojimus įvesdama vienodo dydžio mokesčius akcizinėms prekėms, atsisakė puikiai veikiančios Ignalinos atominės elektrinės, tačiau mainais negavo žadėtos europietiškos gyvenimo kokybės", - aiškino A. Šedžius.

„Mes, lietuviai, kaltiname visų pirma save, tačiau pamirštame, kad esame vienos didelės Sąjungos nariai, tad kodėl turime susitaikyti su mažiausiomis išmokomis žemdirbiams, mažiausiu minimaliu darbo užmokesčiu ir pensijomis visoje Europos Sąjungoje, kurios lyg ir lygiaverčiai nariai esame? Jeigu musų partijai pavyks pelnyti rinkėjų pasitikėjimą, tai reikalausime, kad būtų suvienodintas minimalus darbo užmokestis visoje Europos Sąjungoje, išmokos žemdirbiams nesisikirtų nuo Vokietijos ar Didžiosios Britanijos išmokų, minimali pensija ir bedarbio pašalpa atitiktų Europietiškus standartus. Puikiai suprantu, kad reikalavimai yra aukšti, bet mes negalime būti atstumti, juk Lietuvos emigrantai savo darbu kelia Eurpos Sąjungos valstybių senbuvių ekonomiką ir kurią visos Europos Sąjungos gerovę", - rėžė buvęs parlamentaras.

Kaip žinoma, A. Šedžius anksčiau buvo socialdemokratas, bet po konfliktų pasitraukė iš partijos. Europos Parlamento rinkimuose jis dalyvaus su Lietuvos liaudies partija, kuriai formaliai vadovauja su liga besigrumianti K. Prunskienė.

Laikinai Lietuvos liaudies partijos pirmininko pareigas eina Rimantas Kumpis.