„Skrydžiai arba bombardavimas turėtų turėti tęsinį. Tada turėtų būti antžeminė operacija. <...> Antžeminė operacija vis tiek sustato visus taškus ant i. Nes bombarduojant, aišku, gerai, jeigu taikiniai yra sunaikinami, bet gali būti ir nesunaikinami“, - laidoje „Dienos klausimas“ kalbėjo A. Paulauskas.

Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas trečiadienį posėdžiavo, svarstydami, kiek valstybė yra pasiruošusi galimai teroro grėsmei.

„Man labiau rūpi, kiek mūsų tarnybos yra pasiruošusios, kiek jos peržiūrėjo savo planus ir savo veiklos metodus nuo sausio mėnesio įvykių Paryžiuje. <...> Vienas iš mūsų punktų, kad reikia įvertinti pasiruošimą mūsų tarnybų atremti terorizmo grėsmę. Mes konstatavome, kad nepakankamai Vyriausybė į tai atsižvelgia. Nes šiandien poreikis finansavimui yra didžiulis. <...> norime, kad Vyriausybė į grįžusį biudžetą pasižiūrėtų ir per paskutinių dienų aktualijas, ir per saugumo foną“, - teigė pašnekovas.

Paklaustas, kodėl klesti terorizmas, kodėl negaudomi įtartini asmenys, A. Paulauskas sakė, kad tai lemia šalių žvalgybų nenoras bendradarbiauti ir žmogaus teisių paisymas.

„Žvalgybos nenoriai dalinasi savo informacija. Tarp šalių pakankamai sunkiai ta informacija cirkuliuoja. Tarkim, po šitų dabartinių įvykių, kaip mums sako, šiek tiek padėtis keičiasi, daugiau atviresnės tampa žvalgybos. O kitas dalykas yra žmogaus teisės ir žmogaus teisių apsauga, duomenų apsauga. Tai irgi yra barjeras perduoti informaciją ir laiku reaguoti“, - kalbėjo NSGK pirmininkas.

Laida „Dienos klausimas“ transliuojama darbo dienomis 13.05 val.