"CERT-LT pajėgų sustiprinimas - tai tik pirmas mažas žingsnelis link kibernetinio saugumo užtikrinimo. Kitas žingsnis - pradėti tartis su verslu ir valstybės institucijomis, ieškoti optimaliausių sprendimų tiek teisiniame reguliavime, tiek procesų valdyme. Grėsmių daug: nusikalstamumas elektroninėje erdvėje, sukčiavimas, informacijos vagystės, tinklų užvaldymas - visi šie atvejai daro įtaką visuomenės gyvenimui, tad mūsų pareiga ginti viešąjį interesą", - sakė A. Paulauskas.

Politikas tikina, kad kibernetinio saugumo klausimą šiandien jau reikia kelti į aukštesnį lygmenį ir susikoncentruoti ties sprendimų priėmimu. A. Paulauskas pripažįsta, kad jau nebepakanka paviršutiniškai žvelgti į esamą teisinę bazę ir koordinacijos stoką.

"Reikia suformuoti centralizuotą požiūrį į kibernetinį saugumą šalies mastu. Anksčiau politinės valios kovoti su kibernetiniu saugumu nebuvo, o šiandien turime imtis ryžtingų veiksmų, bendradarbiauti su didelę patirtį sukaupusiais verslo atstovais ir ieškoti palankiausių sprendimų bei rasti lėšų tiems sprendimams įgyvendinti", - teigė NSGK pirmininkas.

Ketvirtadienį vyksiančiame Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje bus aptariami kibernetinio saugumo klausimai su atsakingų valstybės institucijų, verslo bei žiniasklaidos atstovais. A. Paulauskas tikisi, kad bus pradėta ieškoti reikiamų sprendimų.