- Ministre, kas vyksta su jūsų ministerija, kad nusprendėte vis dėlto pakeisti du ministrus?

- Jūs turbūt, žinote, kad pats ministras formuoja politinę komandą, ir aš manau, kad vyksta normalus procesas, nes viceministrai yra politinio pasitikėjimo pareigūnai, ir aš, kaip ministrė, iš tiesų sprendžiu ir prisiimu atsakomybę, su kokia komanda, kokiais jos nariais man dirbti, nes vis dėlto bet kokiu atveju mes siekiame, kad būtų geras rezultatas.

- Ar tokį sprendimą vis dėlto priėmėte pati, ar tai buvo ir jus į šį postą delegavusios Darbo partijos įtaka? Ar sprendimas atleisti viceministrus buvo derintas su partiečiais?

- Taip, mes esame diskutavę ir su gerbiamąja Seimo pirmininke. Iš tiesų, ir nuomonių įvairių esu išklausiusi... Bet dar kartą norėčiau jums pasakyti, kad iš tiesų tai yra mano komanda, ir sprendimus priimu aš.

- Nuo trečiadienio turite naują viceministrą Laisvūną Bartkevičių. Kokie motyvai paskatino jį pasirinkti? Kodėl šis asmuo paskirtas į viceministro pareigas?

- Iš tiesų, įvertinus L. Bartkevičiaus gebėjimus - jo gebėjimą ir organizuoti, ir administruoti, ir valdyti, nes jo patirtis yra didelė, pasirinktas būtent jis. Na, o dirbant viceministru tie organizaciniai, administravimo, planavimo klausimai yra labi svarbūs, nes tai yra komandinis žaidimas.

- L. Bartkevčius yra nepartinis?

- Ne.

- Pakalbėkime apie kitą Jūsų atleidžiamą viceministrą Audrių Bitiną. Kada jis apleis savo postą ir gal turite kandidatą į jo vietą? Jeigu ne, kada galime jo tikėtis?

- Nenorėčiau veltis į platesnes diskusijas, bet viceministras nuo pirmadienio nebedirbs ir tikrai kandidatų neturime

- Pasirodė tokia informaciją, kad ministeriją palieka ir kancleris Alvydas Puodžiukas. Ar galite tai patvirtinti ar paneigti?

- Galiu labai paprastai pasakyti: jokio prašymo iš kitų pareigūnų, ir tarp jų ir kanclerio, nesu gavusi, bent jau naktį grįžau, šiandien ant stalo niekas neguli. Taigi tikrai nieko negalėčiau jums ir komentuoti.

-Tai kancleris realiai lieka savo poste?

- Tai aš sakau dar kartą: prašymo neturiu jokio.

- Ministre, kaip vertinate tai, kad jūsų komandą palieka jau nebe pirmas politinio pasitikėjimo asmuo - prieš porą mėnesių nebeliko viceministrės Angelės Bajorienės, patarėjos Vaidos Vincevičiūtės.

- Nenorėčiau veltis į diskusijas, bet turbūt puikiai žinote, kodėl išėjo socialdemokratų deleguota viceministrė ponia A. Bajorienė. Dėl V. Vincevičiūtės - taip pat negalėčiau pakomentuoti. Tai yra jaunas, kūrybingas žmogus, kuris tiesiog save mato kitose aplinkose, kur save galėtų kur kas plačiau realizuoti, nes ministerija turbūt yra ne ta vieta, kur labai galima daug kažkokio kūrybiškumo, iniciatyvų parodyti.

- O nemanote, kad, kaip yra populiaru sakyti, jūs pati turėtumėte prisiimti asmeninę atsakomybę ir palikti šį postą?

- Tikrai šita tema nenorėčiau diskutuoti.

- Galbūt daugiau viceministrų numatoma jūsų komandoje? Šiuo metu yra trys.

-Tai trys yra paskirti, trys yra mūsų ministerijos kvota, ir apie tai tikrai nėra svarstoma.

- Dėkoju už pokalbį.