Šiuo metu M. Maldeikis dirba Europos reikalų komiteto (ERK) biuro patarėju. Tam, kad valdininkas galėtų eiti trejus metus truksiančias pareigas Briuselyje, jo kandidatūrą, suderinęs su Seimo Užsienio reikalų komitetu (URK), parlamento valdybai turi pristatyti Europos reikalų komiteto (ERK) pirmininkas. Pritarus Seimo vadovybei ir užsienio reikalų ministrui, į pareigas parlamento atstovą ES skiria Seimo kancleris.

Kaip praneša „Lietuvos žinios“, M. Maldeikis Seime dirba jau šešerius metus. Seimo ERK pirmininko Gedimino Kirkilo manymu, jo vadovaujamo komiteto biure dirbantis ekonomistės sūnus bus geras parlamento nuolatinis atstovas ES. M. Maldeikio kandidatūrą taip pat svarstysiančio Seimo URK pirmininko Benedikto Juodkos teigimu, nėra pagrindo jai nepritarti. Pats M. Maldeikis tikino, kad išvykęs į Briuselį sieks stiprinti Seimo bendradarbiavimą su EP komitetais.

M. Maldeikis yra Vilniaus tarybos narės ekonomistės Aušros Maldeikienės ir buvusio europarlamentaro ekonomisto Eugenijaus Maldeikio sūnus.

DELFI primena, kad 2015 m. A. Maldeikienė išrinkta į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą nuo politinės partijos „Lietuvos sąrašas“.

Vilniaus miesto tarybos narė A. Maldeikienė anksčiau šiemet teigė greičiausiai dalyvausianti būsimuose Seimo rinkimuose, bet esą neaišku, ar tai darys su „Lietuvos sąrašu“.

„Mano idėja yra būti savimi, nes sunkiai save įsivaizduoju lietuviškų partijų kontekste. Turiu aiškias politines pažiūras, bet jos nesirealizuoja šioje erdvėje. Todėl, jei kandidatuosiu, tai kaip savarankiška kandidatė. [...] Tačiau tikimybė, kad tokie žmonės kaip aš, kurie nesąmonių nekalbėjo ir nekalbės, bus išrinkti – maža“, - gegužę kalbėjo ekonomistė.

A. Maldeikienė, kad sostinės Žirmūnų apygardoje parlamento rinkimams buvo užsiregistravusi spontaniškai, tačiau kitąmet vyksiantiems Seimo rinkimams pradės ruoštis nuo būsimo pavasario.