Anot Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, viceministras pabrėžė būtinybę visoms Sirijos politinėms jėgoms dėl šalies ateities sutarti prie derybų stalo, o ne kovos lauke. Saugumo Tarybos rezoliucija įpareigoja JT Generalinį Sekretorių skubiai sukviesti Sirijos vyriausybės ir opozicijos atstovus į derybas dėl politinio perėjimo proceso šalyje.

Anot A.Krivo, taika, saugumas ir žmogaus teisių apsauga Sirijoje gali būti užtikrinti tik tada, kai šalyje neliks vietos etniniam ir religiniam susipriešinimui ar teroru paremtam ir nebaudžiamam valdžios režimui. Lietuvos viceministras pabrėžė, kad reikia parengti visaapimančią strategiją politiniam perėjimui, susitaikymui ir saugiam pabėgėlių ir priverstinai perkeltų asmenų sugrįžimui, kuri remtųsi 2012 m. Ženevos komunikatu.

Lietuvos užsienio reikalų viceministras taip pat išreiškė paramą kaimyninėms Sirijos šalims – Jordanijai, Libanui, Turkijai – kurios patiria didžiulę šio karo pabėgėlių naštą.

JT Saugumo Tarybos susitikimas, kuriam pirmininkavo JAV Valstybės sekretorius Johnas Kerry, sušauktas po penktadienį Niujorke vykusio Tarptautinės Sirijos palaikymo grupės ministrų lygio susitikimo.

Lietuva JT Saugumo Tarybos nenuolatine nare išrinkta 2014-2015 metų laikotarpiui.