Kaltinimas sugriežtintas atsižvelgus į nušauto šuns Ramzio vertę – pasieniečiai sako, kad nušovus jų tarnybinį šunį padaryta apie 10 tūkst. eurų žala. Tai kvalifikuojama kaip didelės vertės turto sunaikinimas.

A.Komskio byla teismui buvo perduota kaltinant jį žiauriu elgesiu su gyvūnu ir svetimo turto sunaikinimu.

Iš pradžių medžiotojas kaltintas svetimo turto sunaikinimu, už tai numatyti viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vasarį nagrinėjant bylą Tauragės rajono apylinkės teisme Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės atstovai pateikė patikslintą ieškinį dėl žalos atlyginimo – juo prašoma iš A.Komskio priteisti apie 10 tūkst. eurų.

Jie taip pat pateikė daugiau nei 100 puslapių tokį ieškinį pagrindžiančius dokumentus: dokumentai dėl šuns išlaikymo, rinkos vertės ir kt. Dėl nušauto šuns anksčiau buvo pateiktas 7181 euro ieškinys.

VSAT šioje byloje yra civilinis ieškovas. Trečiadienį teisme buvo apklausta civilinio ieškovo atstovė, ji davė paaiškinus dėl civilinio ieškinio sumos, BNS sakė Tauragės teismo atstovas Mindaugas Radvila.

Po civilinio ieškovo apklausos prokuratūra pareiškė, kad keičia kaltinimą A.Komskiui – jis dabar kaltinamas sunaikinęs didelės vertės svetimą turtą. Įstatymas tam, kas sunaikino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Byloje paskelbta pertrauka iki balandžio 5 dienos, siekiant suteikti galimybę A.Komskiui susipažinti su nauju kaltinimu ir pasiruošti gynybai.

Šioje byloje jau apklausti visi liudytojai, dabar laukiama A.Komskio parodymų.

Pareigūnų šuo nušautas pernai rugsėjį Pagėgių savivaldybės Šereitlaukio kaimo prieigose, prie Nemuno, vykdant kontrabandininkų persekiojimo operaciją.

Pareigūnams surengus pasalą, sulaikytas krovinio atsiimti atvažiavęs 31-erių Pagėgių gyventojas, dar trys vyrai spruko į mišką.

Bardinų užkardos kinologas su trejų metų belgų aviganiu Ramziu apie tris kilometrus sekė bėglių pėdsakais, čia netrukus į šunį buvo paleistas šūvis – jis nugaišo vietoje. Incidentas įvyko dieną, šuo buvo su specialia šviesą atspindinčia liemene su VSAT skiriamaisiais ženklais.

Tarnybinį pasieniečių šunį nušovė tuometinio Seimo vicepirmininko Kęsto Komskio ir Pagėgių mero Virginijaus Komskio brolis.

Komskiai teigia, kad įvykis buvo nelaimingas atsitikimas.

Anksčiau teisme prokuroras perskaitė kaltinamąjį aktą. Jame nurodyta, kad A.Komskis medžioklės metu stovėjo ant miško kelio su graižtviniu šautuvu.

Teigiama, kad pastebėjęs keliu bėgantį VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos tarnybinį šunį vardu Ramzis vyras tyčia, be jokios pateisinamos priežasties šovė į gyvūną. Šis dėl šautinės žaizdos žuvo.

Posėdyje apklausti specialistai, atlikę balistinę ir medicininę ekspertizes. Jie patvirtino teismui pateiktas išvadas, kad kulka negalėjo šuns kliudyti atšokusi rikošetu, kaip teigė A.Komskis, šuns sužalojimas padarytas tiesioginiu šūviu.