„Laukia didi diena, diena, kai JK nuspręs likti ES“, - N. Farange’ui skirtame laiške rašo jis. „Akivaizdu, kad jūs kol kas dėl to nesate tikras“, - teigia A. Guoga. „Taigi noriu pateikti jums įspūdingą pasiūlymą prieš ketvirtadienį įvyksiantį referendumą“, - rašo EP narys iš Lietuvos.

„Kadangi esu visiškai tikras, kad britai priims teisingą sprendimą ir balsuos už likimą ES, siūlau 1 mln. eurų labdaros lažybas“, - iššūkį N. Farange’ui meta A. Guoga.

Jei N. Farange’as jam mestą iššūkį priims, o britai nubalsuos už išstojimą iš ES, A. Guoga pasižada paaukoti šią pinigų sumą labdaros organizacijai, kurią pasirinks JK euroskeptikų partijos lyderis, rašo express.co.uk.

Lietuvių politikas A. Guoga, turtus susirovęs pokerio turnyruose, teigia, kad didžiausia nauda iš JK referendumo dėl išstojimo iš ES teks Rusijai, ir tikina pasisakantis už 28 valstybes nares vienijančios ES reformavimą.

„Žinau, kad ypatingai jūs, o kartu ir nemaža britų dalis mėgstate kritikuoti ES dėl neefektyvumo. Aš pritariu.“ – kreipimesi į britų euroskeptikų lyderį teigia A. Guoga. „Esu ES reformavimo rėmėjas. Esu tikras, kad nėra jokio poreikio turėti dviejų parlamentų Briuselyje ir Strasbūre, kai visus darbus gali atlikti vienas. Mane patį labai vargina kiekvieną mėnesį tenkančios kelionės traukiniu į Strasbūrą.“ – tikina jis.
„Visa tai gali būti reformuota JK nepasitraukiant iš ES. Mums jūsų reikia čia, mums jūsų reikia tam, kad būtumėme stipresni.“ – tęsia A. Guoga. „Nepalikite Europos Vokietijai ir Prancūzijai. Tai nuliūdintų rinkas, verslus, mokslininkus, inovatorius, verslininkus ir kūrėjus visame pasaulyje“, - likti ES ragino A. Guoga. „Be to, nenorėčiau, kad V. Putinas gautų progą pakelti tostą dėl iš ES pasitraukusios JK. Gyvenau valdant „didžiajai meškai“ ir man tai nepatiko.“ – tikino jis.