„Vis dėlto tokie politiniai pareiškimai arba rezoliucijos neturėtų būti svarstomos komitetuose. Aš tikiuosi, kad daugiau jau nebebus tokių teikimų", - antradienį sakė jis žurnalistams.

Socialdemokratų lyderis nemano, kad jo partijos atstovai, dirbantys Žmogaus teisių komitete, palaikytų tokį dokumentą. "Aš negirdėjau, kad jie palaikytų, nes jie dar nei karto nebalsavo, kiek aš žinau", - teigė A. Butkevičius.

Seimo Žmogaus teisių komitetas pranešė, kad planuoja posėdžiauti antradienį.

Antradienį svarstant Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkę Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius siūlė Seimui priimti protokolinį nutarimą, kad tokie klausimai negali būti svarstomi.

"Sustabdyti šitą farsą" prašė ir Seimo narys Vytautas Antanas Matulevičius.

Bandymas pirmadienį skubos tvarka sukviesti Seimo Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) posėdį, kuriame buvo siūloma svarstyti Seimo narių grupės pasirašytą pareiškimą dėl Viktoro Uspaskicho, nebuvo sėkmingas. Posėdžių salę palikus opozicijai, pritrūko kvorumo, primena ELTA.

Atsisakiusi dalyvauti posėdyje liberalė Dalia Kuodytė tvirtino, kad toks svarstymas yra grubiausias Konstitucijos pažeidimas. "Pažeidžiant Konstitucijos principus, pažeidžiant pagaliau etikos bet kokias normas, mūsų kolegos Žmogaus teisių komitetą pavertė V. Uspaskicho teisių komitetu. Mes jau porą mėnesių nieko daugiau neveikiame, o tiktai bandome atmetinėti Darbo partijos kriminalinės bylos politizavimo procesą", - žurnalistams sakė D. Kuodytė.

Seimo opozicijos lyderis A. Kubilius perspėjo Seimo Pirmininkę Loreta Graužinienę dėl galimai padarytos klaidos, ginant V. Uspaskichą ir Darbo partiją. Šios klaidos neištaisius, jis pagrasino svarstyti, ar L. Graužinienė gali užimti Seimo Pirmininkės pareigas.