„(...) kiekvienas žmogus tikriausiai turi įvertinti, kad politikas, kuris vartoja keiksmažodžius, manau, vargu, ar galima traktuoti, kad jis vertas žmonių pasitikėjimo. Taip jis parodo asmenines vertybes, savo kultūrą, savo moralę“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Prieš savivaldos rinkimus viešai paskelbti garso įrašai, kuriuose girdėti, kaip socialdemokratų kandidatas į Alytaus merus ir dabartinis meras su keiksmažodžiais Jurgis Krasnickas svarsto, kaip pavogti milijoną, o LSDP kandidatas į Kaišiadorių tarybą Algimantas Radvila keiksmažodžius vartoja kalbėdamas telefonu.

A.Butkevičius priminė, kad J.Krasnickui partijos Etikos ir procedūrų komisija jau skyrė papeikimą.

„(...) o kad čia ponas Radvila yra socdemas, praktiškai beveik niekas iš mūsų partijos nežinojo. Žmones į partija priima patys skyriai su dviejų partijos bičiulių rekomendacija. Partijoje, kurioje yra per 20 tūkst. narių, pasakyti, kad tikrai visi yra šventieji, visi yra labai aukštos moralės, kultūros.... vargu, ar galima deklaruoti vienoje ar kitoje partijoje, kad tokie susirinkę, tikrai to nėra“, - kalbėjo LSDP pirmininkas.

„Aišku, kad gaila, kad tokie dalykai pasirodo viešoje opinijoje ir skamba iš žmonių, kurie eina tokias atsakingas pareigas kaip Alytaus meras, lūpų. Man tai išvis yra nesuvokiama“, - sakė A.Butkevičius.

Anot jo, partijos etikos sargai, sulaukę, prokurorų išvados dėl J.Krasnicko pasisakymų, grįš prie jo klausimo.