Komentuodamas neseniai Vilniuje vykusią demonstraciją „Už lygybę“, Premjeras aiškino, jog piliečių teisės laisvai reikšti savo nuomonę demokratiškoje valstybėje negali būti ribojamos, nors pripažino, kad lytinių mažumų reikalai Lietuvos socialdemokratų partijos programoje nėra akcentuojami, kaip daugumos Europos socialdemokratų partijų programiniuose dokumentuose. Jo nuomone, demonstracijos Vilniuje klausimą išpūtė „tam tikros jėgos“, siekiančios savų politinių tikslų.

Dėl kitos praėjusios savaitės dėmesio centre buvusios temos - vaikų globos įstaigų - A. Butkevičius laikosi nuomonės, kad jos turi būti sparčiai reformuojamos. „Užsilikimas nuo sovietinių laikų yra didžiulis, bet bus matomi ir didžiuliai pokyčiai“, – žadėjo premjeras. Jis užsiminė apie neįgalių dirbančiųjų atlyginimų didinimą.

Ministro pirmininko požiūriu, mokinių krepšelių sistema yra netobula – yra mokyklų, kur dėl mažo mokinių skaičiaus jau negalima suformuoti klasių iš 25 mokinių, todėl atitinkamai mažėja mokyklų finansavimas. „Kai kur mokinių pavežimas į mokyklą kainuoja brangiau nei mokyklų išlaikymas“, – pastebėjo Premjeras, teigdamas, kad mokyklų finansavimo optimizavimas vyksta.

Komentuodamas pasiūlymą riboti biudžetinių įstaigų vadovų buvimą postuose dviem kadencijomis, A.Butkevičius vis dėlto pasisakė už tai, kad kadencijų skaičius neturėtų būti nustatomas.

„Kiekviena savivaldybė turėtų žinoti, kaip plėsti verslą rajono viduje“, – ragino Premjeras, kalbėdamas apie nedarbo regionuose problemą. Jis teigė, kad minimalios mėnesinės algos padidinimas nepakenkė smulkiam verslui regionuose: „Verslas orientuotas į vidaus rinką, o dėl algos vartojimą didėja“.

A.Butkevičiaus nuomone, Valstybinės mokesčių inspekcijos darbo vertinimas turi remtis tyrimu, kuris atskleistų, ar mažai mokesčių surenkama dėl prasto jų administravimo, ar dėl kitų priežasčių.