„Ponia L. Graužinienė tikrai turi didžiulę politinę patirtį ir manau, kad žmogui didelis išbandymas užimti tokias pareigas. Ji turi puikų loginį mąstymą ir tikiuosi, kad nepasiduos intrigoms iš šalies, nes užimant atsakingas pareigas atsiranda tiek norinčių padėti, tiek nelabai gerų žmonių. Vadovui labai svarbu atrinkti komandos žmones ir tam tikrus pasiūlymus, ar jie tikrai reikalingi mūsų valstybės žmonėms“, - ketvirtadienio rytą interviu „Žinių radijui“ sakė Ministras Pirmininkas.

Trečiadienio vakarą vykusiame neeiliniame Darbo partijos (leiboristų) tarybos posėdyje partijos pirmininkas V. Gapšys pranešė apie priimtą sprendimą pasitraukti iš Seimo Pirmininko pirmojo pavaduotojo posto ir suspenduoti savo, kaip partijos pirmininko, įgaliojimus, kol teismuose bus baigta nagrinėti Darbo partijos byla. Solidarizuodamasis su tokiu savo pavaduotojo sprendimu apie ketinimą pasitraukti pranešė ir Seimo Pirmininkas V. Gedvilas.

V. Gapšio siūlymu laikinąja partijos vadove buvo patvirtinta Loreta Graužinienė. Ji, kaip partijos vadovė, taip pat bus siūloma į Seimo Pirmininkės postą.

Ketvirtadienio rytą posėdžiauti renkasi valdančiųjų Politinė taryba.

V.Gedvilas: europarlamentaro kėdė mielesnė nei Seimo vadovo

Trečiadienio vakare po Darbo partijos tarybos posėdžio buvo paskelbta, kad darbiečiai Vydas Gedvilas ir Vytautas Gapšys traukiasi iš parlamento vadovybės. Apie priežastis lėmusias tokį sprendimą, „Laisvajai bangai“ komentarą davęs Seimo pirminikas V.Gedvilas teigė, kad „pirmas dalykas – įvykiai labai greičiai keičiasi, kaip ir aplinkybės. Mano sprendimas tiesiogiai susijęs su bendrapartiečio Vytauto Gapšio sprendimu pasitraukti iš Seimo vicepirmininko posto“.

Vydas Gedvilas
Į klausimą, kodėl pasirinkta Loretos Graužinienės kandidatūrą, vis dar Seimo pirnininkas V.Gedvilas atsakė, jog viskas paprasta „ji yra ištikima partijos narė, kartu nuo pat pirmųjų dienų,turi daug patirties“.

Į klausimą, kokie artimiausi planai, pašnekovas buvo atviras „Aš noriu dalyvauti Europos parlamento rinkimuose, niekada to neslėpiau. Mano tikslas – tapti europarlamentaru, to noriu labiau nei Seimo pirmininko posto“, - „Laisvajai bangai“ teigė V.Gedvilas.

Baigdamas pokalbį V.Gedvilas pajuokavo, jog labiausiai dėl jo sprendimo džiaugsis žmona, kadangi didelis dėmesys išvargino žmoną.

Taip pat „Laisvosios bangos“ kalbinti Darbo partijos atstovai Šarūnas Birutis ir Artūras Paulauskas teigė, kad šie sprendimai labai netikėti, nes dar prieš porą dienų kalbos apie tai nebuvo.