A. Bajorienės atsistatydinimą iš viceministrės pareigų DELFI patvirtino socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Pasak jos, viceministrė iš posto oficialiai pasitrauks tuomet, kai nustos galioti jos turimas nedarbingumo lapelis.

„Taip, jinai šiandien pateikė prašymą. Pasitrauks, kada baigsis paskutinė diena jos nedarbingumo“, - sakė A. Pabedinskienė.

Gegužę Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino, kad A. Bajorienė supainiojo viešuosius ir privačius interesus savo ankstesnėje darbovietėje – Prienų globos namuose, kur sėkmingai darbavosi net trys viceministrės artimieji.

„Socialinės apsaugos ir darbo viceministrė A. Bajorienė, vadovavusi Prienų globos namams, būdama viešųjų ir privačių interesų konflikto situacijoje sprendė šioje įstaigoje dirbančių savo artimųjų asmenų – sūnaus, brolio ir šio sutuoktinės (svainės) tarnybos eigos klausimus. Tokiu savo elgesiu A. Bajorienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (Įstatymas) 3 straipsnio 1 dalies 2 punkte nustatytą prievolę vengti viešųjų ir privačių interesų konflikto bei 11 straipsnio 1 ir 2 dalies reikalavimus nusišalinti tokiam konfliktui iškilus“, - konstatavo VTEK.

Ministrė A. Pabedinskienė DELFI teigė negalinti nurodyti, kiek VTEK išvada prisidėjo prie A. Bajorienės atsistatydinimo.

Pasitraukus A. Bajorienei, socialdemokratai turės deleguoti kitą kandidatą į socialinės apsaugos ir darbo viceministro postą.